Storing Oude Vaillant combi ketel

Block

  • #1
Ik heb een redelijk oud Vaillant combi-ketelltje hangen. Type aanduiding: VDW NL 180 E A25 (bouwjaar 1988). Heb er een paar jaartjes terug een nieuwe pomp ingezet en maak hem regelmatig schoon (Branders en stof in het apparaat) Doet het op zicht prima, tot kort geleden. Verwarming van het huis is geen probleem, echter het warme water "doet lastig".

Als ik de warme kraan aan zet springt hij tegenwoordig niet altijd goed aan. Bij weigering klikt in het kastje met de "Electronica"een relais aan en uit. Volgens mij is dit wellicht gekoppeld aan het aan laten springen van de branders.

Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn en of dit op te lossen is? Ik ben zelf geen expert op dit gebied, maar mijn vermoeden is dat het welicht met een flow-sensor of iets dergelijks te maken heeft?
 

Block

  • #2
Ik heb dit topic gevonden. Zou ik hier wellicht iets aan hebben?

Vaillant VCW 180 tapwater

Nog wat verdere info. Zowel de keuken- en badkamerkraan en douche zitten binnen 2 meter, op de zelfde verdieping van de ketel. Verder geen kraanaansluitingen.
 

Remch

  • #3
Hallo,

Aan uw verhaal te horen is de oorzaak de microschakelaar van het omschakelventiel. Deze zit naast de printkast, en het is een rood schakelaartje. Kun je los vervangen.

succes
 

Block

  • #4
Beste Remco en Maike,

Dank voor je tip! Had hier al eens aan zitten frunniken toen het apparaat het niet helemaal lekker deed. Heb toen de veer iets strakker gezet. Even opnieuw frunniken aan de zwarte pal met veer die de rode schakelaar aanstuurt, e voila, we kunnen weer lekker douchen! Thanks!
 

Proost

  • #5
U denkt het probleem op te lossen door te frunniken? :mrgreen:
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #6
Waarschijnlijk lekt u watergedeelte,waardoor de opdrukstift moeilijk beweegt.

De veer strakker zetten is slechts uitstel van executie.
 

Block

  • #7
Waar zou dit moeten lekken en wat is de uiteindelijke oplossing?
 

Proost

  • #8
In het watergedeelte zit een rubber membraan waar alleen aan de onderkant water zit. Als deze (iets)lekt komt er water boven het membraan wat oxidatie veroorzaakt waardoor de stift moeilijker loopt.

Oplossing is het membraan te vervangen, mijn advies is om de voorkeurklep ook meteen te vervangen (het onderdeel waar ook het veertje aanzit) dan zit er ook meteen een nieuwe stift in. De voorkeur klep kan bij een oudere ketel ook te zwaar lopen waardoor dat ook problemen geeft.
(ik verving ze eigenlijk altijd bij ww problemen)

Vr gr.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu