Storing E3 Etna TFI8017RVS/E01 vaatwasser

Kokkiemaarten

  • #1
Onze Etna TFI8017RVS/E01 vaatwasser (6 jaar oud) wordt niet warmer als handwarm en geeft storingscode E3. De code is opgezocht in de handleiding en betreft de opmerking dat de temperatuur van het waswater niet behaald wordt.

Hierop heb ik de vaatwasser gedemonteerd uit het keukenblok en de zijpanelen van de vaatwasser aan beide zijde verwijderd. Vervolgens constateer ik geen lekkages in de vaatwasser en geen beschadigde bedrading. De stekkertjes gecontroleerd van het doorstroomverwarmingselement (1800 Watt) en het element doorgemeten zonder de stekkers erop. Uitkomst een weerstand van plus minus 32 Ohm, dus deze lijkt me niet defect.
Daarna het deurpaneel gedemonteerd en de printplaat bekeken. De printplaat vertoont geen losse of gesmolten solderingen en ook de zekering is nog heel. Er zit geen relais op welke ik eraf kan nemen. Vervolgens de kabelboom in het deurpaneel naar de vaatwasser zelf gecontroleerd en ook hier geen beschadigingen.

Kortom: Intacte printplaat, bedrading en stekkers. Verwarmingselement geeft een waarde aan van 32 Ohm en is dan volgens mij niet stuk.

Iemand enig idee waar het nog aan kan liggen en kan ik meten of het verwarmingselement aangestuurd wordt :?:
 

Kokkiemaarten

  • #2
Inmiddels de temperatuursensor vervangen. Geen resultaat.
Op beide draden komt stroom, dus het element krijgt voeding.

Het labyrint gereinigd met sodawater, hier ook geen verstoppingen.

Iemand nog opties?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu