Storing bosch wasmachine wfp 3132

Bapaman

  • #1
Hallo, ik heb een störing F5 "verholpen"door de koolborstels te vervangen. Nu loopt de moter wil maar start niet door. dus start en stopt weer. tussen door heb ik even de code F4 gezien wat weer zou inhouden dat de koolborstels niet in orde zijn. Kan iemand mij vertellen wat ik fout heb gedaan??. De koolborstels die ik nodig had waren niet op voorraad. en kosten inclusief aluminium motor huis euro 121,00. ik het een los set koolborsteld genomen en deze er opnieuw aangesoldeerd. Kan dit het probleem veroorzaken??
ik twijfel wacht ik nu af.
gr
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zat er een schuine kant aan de nieuwe koolborstels ?
Zijn ze correct gemonteerd, met de schuine kant volledig op de collector ?
 

Bapaman

  • #3
Er zit een schuine kant aan maar omdat ik ze een stukje heb moeten inkorten is het contact misschien niet volledig. Helpt het als ik ze nog een keer afslijp met als voorbeeld de oude koolborstels??
Hoe kan ik testen of de motor in orde is. hij start en stopt daarna weer.
 

Martien 59

  • #4
Er zijn gewoom losse borstels voor het motorschild te koopmet kabeltje en stekkertje er aan je knipt de oude aan het draadje los en je schuift het nieuwe stekkertjeaan het huis waar de borstels in zitten verbinding van het draadje van de oude laten zitten
 

Bapaman

  • #5
Ha adviseurs. Ik heb de schuine kant van de koolborstels opnieuw met een slijp machine afgeslepen gelijk aan de schuine kant van de versleten koolborstels. Alles opnieuw gemonteerd en jawel de wasmachine doet het weer.
Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de hulp en mijn waardering uiten voor dit medium en de mensen die trouw tijd besteden om anderen te helpen. Met elkaar kan je veel. Omdat wij toch een monteur hebben laten komen ( kosten euro 80) kost de reparatie nu totaal 130 euro. Dat is niet veel als de machine weer 4 jaar loopt. Garantie heb je nooit maar ik zal de volgende keer toch meer vertrouwen op de hulp van klusidee forum. Je kan immers meer dan je denkt.
groeten
paul
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Laat de machine 3 of vier keer draaien op het centrifugeprogramma, zonder wasgoed, om de koolborstels in te laten lopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu