Storing Bosch wasmachine F1300a

Efsix

  • #1
Hoi allemaal,

ik heb een Bosch F1300a exclusive wasmachine van ca 13 jaar oud.
Sinds gisterenavond een probleem: het lampje/rode led van de deur blijft aan. De aan/uit lamp is iets meer oranje dan rood? Kan alleen met de startknop de programma's doorstappen om als laatste de deur te openen. Een paar keer opnieuw opgestart en de deur goed gesloten/extra aangedrukt. Afstelling deurcontact zou goed moeten zijn Zou de deursensor kapot zijn? Ik heb via de zoekfunctie niets kunnen vinden hierover. Ik zie verder geen storingscodes. Wasmachine ook een keer volledig spanningsloos gemaakt.
Zijn er nog meer mogelijkheden?
Weet iemand een goede monteur in de omgeving ********
Alvast bedankt.

Mvg Marc.

EDIT: Nu zie ik pas dat bij de instelling van de timer spontaan een 4 staat.
Volgens de zoekfunctie zouden de koolborstels versleten zijn.
Iemand advies mbt de monteur en kosten?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Op dit forum worden geen prijzen genoemd van reparaties, prijzen onderdelen kunt u zelf opzoeken op internet door het invullen van het type en/of de nummers van de machine.
Koolborstels vervangen is niet veel werk als u een beetje handig bent.
 

DervishD

  • #3
Een forum lid zou een ander forum lid zomaar een indicatie kunnen geven van hoeveel 1 en ander kost, daar moet je toch niet aan denken......the horror, oh the horror!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wat hebt u aan een aantal totaal verschillende prijzen ?
Het is maar net bij welk bedrijf er gekeken wordt.
 

Efsix

  • #5
Probleem opgelost.
Monteur koolborstels laten vervangen.
Totaal 160 euro incl. reiskosten etc. Stuk meer dan begroot was in eerste instantie. (110,-) Hierdoor krijg je toch het gevoel dat je eigenlijk beter gelijk een nieuwe kunt kopen. Normaliter zou ik zelf de klus willen klaren. Bij een wasmachine echter staat er zware tijdsdruk op vanwege een berg was....

Juist mbt een goed advies kan een behulpzaam forum van grote waarde zijn. Dat mis ik hier nu, jammer! Hoop dat volgende "klanten" hier anders/beter worden geholpen.

Mvg Marc.

PS Ik hoop dat mijn ervaring met deze storing WEL een bijdrage kan zijn voor volgende storingsgevallen.
 

Fiesiekus

  • #6
U heeft dus van Jan een heel goed advies gekregen: koolborstels zelf vervangen. Dat zou goedkoper en sneller geweest zijn dan de monteur laten komen. Ook de 2 prijzen die u noemt; geven aan dat een prijsopgave op dit forum gewoon een slag in de lucht en dus zonder toegevoegde waarde is.
 

Efsix

  • #7
Goed lezen is een vak...
Ik gaf aan dat zelf repareren deze keer geen optie was. Al ben je een goede klusser of niet. De reden waarom niet is voor ieder persoonlijk.
Zonder toegevoegde waarde? Indien ik van te voren een goed advies gekregen had, zou ik een bindende afspraak hebben gemaakt.
Nu ben je afhankelijk van een willekeurige monteur. (ter goeder/kwader trouw)

Mvg Marc
 

Fiesiekus

  • #8
Efsix schreef:
Normaliter zou ik zelf de klus willen klaren. Bij een wasmachine echter staat er zware tijdsdruk op vanwege een berg was....
Hier lees ik dat je én zelf de klus wilt klaren én er haast bij hebt. Dus 2 redenen om Jan's advies op te volgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu