Stof in CV-ketel schadelijk

Daan001

  • #1
Bij het installeren van mijn nieuwe CV-ketel, is vlak boven de ketel in de muur een groot gat gemaakt worden om de rookgasafvoer- en luchttoevoerpijp doorheen te leiden.

Dit gat was voor het ophangen van de ketel al gemaakt, maar omdat ze er niet helemaal doorheen pasten is hij na het ophangen van de ketel nog groter gemaakt (wat verder uitgehakt).

De twee beschermingsdoppen die op de gaten aan de bovenkant van de ketel zaten waren er toen echter al af, waardoor er stof en misschien zelfs kleine stukjes steen uit de muur in deze openingen terecht zouden kunnen zijn gekomen. Pas na de montage van de ketel kwam ik erachter dat die beschermingsdoppen er niet voor niets zitten.

Ik zou graag het volgende willen weten: kan het nadelig zijn voor de ketel als er stof of kleine stukjes steen in de rookgasafvoer of luchttoevoeropening terecht zijn gekomen? En kan dit gevaar opleveren?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wie heeft het gat gemaakt, en wie heeft de ketel geïnstalleerd?

Jij zelf, of een bedrijf?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
Daan,

Dat kan zeker niet goed zijn, als het in de ketel gevallen is.

Laat het vuil verwijderen door uw installateur/monteur.
 

Ketelpak

  • #4
Hallo Daan001

Gevaar niet maar...

Als er vuil in de ketel is gevallen is dit schadelijk voor de ventilator. die zuigt het dan naar binnen.

Ik zelf zou hem even uitzuigen.

Maar wat voor merk ketel is het?

Succes
 

Daan001

  • #5
Het is allemaal door een erkend installateur gedaan (dus ook het gat maken), alweer een tijdje geleden. Ik had er ook niet eerder aandacht aan besteed, omdat ik dacht dat het wel goed zou zitten. Maar ik begon nu toch te twijfelen of het kwaad kan, vandaar dat ik om jullie reactie vraag.

Hij is dus al volledig gemonteerd en heeft ook een tijdje gedraaid (misschien niet zo slim). Het is een Avanta, vrij gangbaar model dus.

Kan ik dit nu het beste door de installateur laten schoonmaken?
Is het overigens wel mogelijk om de ketel schoon te maken zonder de pijpen aan de bovenkant te hoeven verwijderen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
De installateur is, als (vermoedelijke) veroorzaker van het probleem, de eerst aangewezene voor overleg hierover. Vraag hem een en ander te controleren en deze indien nodig schoon te maken. Wanneer je dit zelf gaat aanpakken loop je kans eventuele garantie kwijt te raken.

De installateur zal ongetwijfeld heel goed weten, hoe hij daarvoor bij het inwendige van de ketel moet komen.

Omdat dit een probleem betreft tussen een bedrijf en klant, mogen volgens de forumregels verder geen antwoorden gegeven worden.
Klusidee bemoeit zich niet met werk door bedrijven.

Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu