Stinkende kelder, kruipruimte

Marziozie

  • #1
Nou hadden we af en toe wel een beetje een muffe lucht in de kelder. Maar toen ik vanmiddag mijn boodschapjes erin wilde doen ging ik bijna tegen de vlakte. Echt een vreselijk hysterische, scherpe stinklucht. Ik dacht eerst nog aan een ontplofte fles wasverzachter (alhoewel ik die dan nooooit meer zou kopen, aangezien dat altijd lekker moet ruiken).
Nadat we alles uit de kelder hadden gehaald, bleek de lucht gewoon vanaf de muur te komen (binnenmuur trouwens). Ik nog zoeken op Google op de meest vreselijke schimmelsoorten, maar er was er geen een die binnen 1 dag van beetje muf naar een chemie-fabriek rook. We zijn ook in de kruipruimte wezen ruiken, en die stonk net zo, ietsjes minder, maar zeker die lucht.

Mijn man kwam nu met het idee dat ons riool poreus kan zijn. We hebben nog oude gresbuis liggen onder het huis, en volgens hem kan het zijn dat iemand anders in de straat iets heel erg illegaals (wat iets dat zo stinkt kan niet legaal zijn) door de afvoer heeft gespoeld. En omdat onze buis misschien poreus is, kan het zijn dat er een bepaalde zuiging optreed, waardoor er wat van dat spul bij ons onder het huis is gekomen. Dat zo dan ook verklaren dat die geur zo plotseling op kwam.

Zou dit een verklaring kunnen zijn?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Er kan een riool breuk zijn, ik kan niet van hier zien hoe de riolering loopt.

je zei dat het onder de vloer ook stinkt.

Is het een rijtjes huis, heeft de buren ook last van stank overlast.

evt een foto van onder de vloer en of kelderals daar leidingen zijn te zien

gres buis is donker bruin
astbestcement buis is grijs
 

Marziozie

  • #3
Hallo Henk.

Dank je voor je snelle reaktie.

Ik weet nog niet of de buren er ook last van hebben, we waren van plan om ze het morgen sowieso even te vragen.

Morgen zal ik ook even wat foto's maken, even mijn toestel op de lader doen.

En we wonen idd in een rijtjes huis.
De rioolpijp is donkerbruin, dus gresbuis. We hebben trouwens het pvc van het toilet op de gresbuis vastgemaakt, weet niet hoe. Zal er morgen ook even naar vragen. Maar volgens een collega van me ging dat onherroepelijk fout, omdat pvc en gres geen vrienden zijn. Ik weet niet of daar een foto van komt, aangezien dat wat verder onder de vloer ligt. Ik ben geen held in de kruipruimte, spinnen....... :oops:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Een stokje mee onder de vloer dan kan je al draaiende de spinnerag verwijderen.

grespijp op pvc wil best als je maar weet hoe.

het kan zijn dat je aan sluiting van gres op pvc niet goed afsluit en daar door je stank overlast hebt.
 

Marziozie

  • #5
Haha, voor spinnerag ben ik niet bang. Voor de spinnen die erin zitten. En dan vooral als ik kruipend onder de vloer geen kant op kan.
Mijn man mag morgen wel eventjes onder de vloer. :wink:

De geur die we ruiken is geen rioollucht trouwens. Het is echt iets heel scherps, wat ook gewoon op je ogen slaat. Het doet me een beetje denken aan verrot zeep, zoiets als je het zeepbakje van de wasmachine niet goed schoonhoud.
Wat me doet denken dat ik morgen ook even mijn machine laat draaien op 90 graden, is alweer een tijdje terug. En die afvoer zit geloof ik ook op de gresbuis. Wie weet is dat het wel.

Morgen meer.
En vergeet de klok niet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Geur kan van alles zijn, de wasmachine water stinkt ook maar dan moet het ergens nat zijn onder de vloer.

je kan gaslekkage hebben maar dan moet ook in die kelder een gasleiding lopen.

of een muis of een rat die aan het ontbinden is.

klok is terug gezet en je man zeker niet blij met er onder kruipen :mrgreen:
 

Marziozie

  • #7
Ondertussen is de geur hier verdwenen. De volgende morgen, dus gisterochtend was er niks meer te ruiken. Zelfs niet in de kruipruimte........ik ben er niet in geweest, maar er even mijn mijn hoofd ingehangen om foto's proberen te maken. Ik probeerde mijn zoon van 6 nog te sturen, met z'n spiderman-laarsjes aan. Maar hij durfde ook niet.

Maar goed, geen stank meer dus. Niet in de kleder en in de kruipruimte. Geen idee wat het is geweest. Mijn buren hadden trouwens geen stinkluchten in huis. Wel had mijn buurman even zijn toiletpot eraf gehaald omdat het sifon soms niet vol stond. Misschien dat dat er te maken heeft gehad?
 

Marziozie

  • #8
Voor ik de kinderbescherming op mijn dak krijg, ik zou mijn kind natuurlijk niet echt in de kruipruimte laten lopen. :lol:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Bij de buurman kan de ontspanning niet goed werken zodat de sifon leeg trekt.

ook kan er een beginnende verstopping zijn bij de buren.

weet niet als je samen op 1 riolering zitten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu