Stevigheid van houten balken voor betonvloer

Efm

  • #1
Beste klusser,

Ik ga de badkamer aanpakken van mijn huis. Het betreft een huis uit +/- 1900, badkamer komt op 2e etage, dus vrijwel zeker houten balken vloer. Ik wil dus een betonvloer maken op lewisplaten. Mijn vragen zijn:

Hoe zit het met de stevigheid van de houten vloer voor het dragen van de betonvloer. Ik wil ook nog een bad plaatsen en wil er natuurlijk zeker van zijn dat het niet teveel wordt. Hoe vraag ik hierover advies? Welk soort bedrijven geven dit advies? Zijn dat gewoon de aannemers? Geven die ook advies zonder dat ze de klus mogen gaan uitvoeren? Wat betaal je hier dan ongeveer voor? Moet er daarvoor gerekend worden of is het meer een vakkundige blik en dan een ja/nee? Vermoed dat behalve de maten van de balk, de overspanning en de afstand tussen de balken ook het soort hout van belang is... is er nog meer?

Graag jullie reaktie. Alvast bedankt...
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #2
Met deze kou hebben genoeg aannemers tijd over om tegen betaling advies te geven. Er zijn anders ook bouwkundige adviesburo's waarvoor dit dagelijks werk is.

Geef anders de maten door: balkmaat / balkafstand / beschikbare hoogte en foto's van de situatie, etc.
Misschien kunnen we u dan al op weg helpen.

w.
 

Efm

  • #3
Dank voor je antwoord... punt is dat ik pas in juli de sleutel krijg. Dus ik zal nog even moeten wachten :-(
 

Scoupevo

  • #4
Je zou altijd via de verkoop makelaar met een bouwkundige gaan kijken lijkt mij.. alleen als alles dicht zit, en de koop nog niet voor 100% door is. zou je denk ik niet al wat mogen weg slopen om te kijken wat er zit.
 

MvanV

  • #5
Vraag eens bij de gemeente of het gemeentearchief of ze de originele bouwtekeningen nog hebben, en kopieeer.Veel gemeeentes hebben die keurig bewaard en dan staat er op een oud vel papier vaak keurig de balkenmaat en tussenafstand getekend en beschreven in sierhandschrift.
Ook toen werd er al door gemeentes toezicht gehouden, misschien wel beter dan nu.
Zeker sinds 1901 zijn er duidelijke landelijke minimumeisen geweest
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu