Stevigheid bevestiging wastafelmeubel/tafel aan muur

Markymark

  • #1
Ik heb een wastafelmeubel van 121 breed 50 diep en 32 hoog aan de muur bevestigd. Daarbovenop is een wastafel geplaatst van 121 breed 50 diep en 15 hoog.

(Zie burg-Crono_03.pdf , pag 7, het model mes 1266)

Het wastafelmeubel zit aan de muur bevestigd doordat twee pinnen van ongeveer 1 cm breed in twee sleuven vallen die aan de muur zijn gemonteerd.

Na afloop van de hele installatie kwam ik erachter (domdomdom) dat het de bedoeling was dat de wastafel (die met 4 schroeven aan het wasmeubel vastzit) ook met 4 schroeven aan de muur bevestigd moet zitten.

Mijn vraag is:
1. Dragen die 4 schroeven waarmee je de wastafel aan de muur bevestigd bij aan de stevigheid ? (Dit aangezien de wastafel gelijktijdig op het wasmeubel rust ?) Zo nee, wat is de belangrijkste functie van die schroeven ?
2. Zijn de twee pinnen die in de sleuven rusten stevig genoeg om het hele geval te dragen ? Ik vind het er (als leek dan) maar eng uitzien ...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Volg altijd de instructies van de fabrikant.
 

Markymark

  • #3
Met je opmerking over de instructies van de fabrikant ben ik t helemaal eens, maar nu t mis is gegaan wil ik graag weten hoe urgent de situatie is, en wat precies het doel van die extra pluggen zijn, zodat ik weet hoe hard ik moet rennen om t te corrigeren. Het maakt nogal uit of de pluggen echt dragen of dat ze alleen bedoeld zijn om de boel niet te laten schuiven oid.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Die 2 pinnen zijn niet voldoende om de hele zaak te (blijven) dragen, het zal waarschijnlijk niet zomaar van de muur vallen maar ik zou er wel binnen korte tijd iets aan doen.
Het risico dat de kastjes uit model getrokken worden is wel aanwezig.
 

Markymark

  • #5
Nogmaals dank. Er gaat aan gewerkt worden !
 

Flappy

  • #6
Hoi

In de tijd dat je je vraag geschreven hebt had je ook de 4 schroeven erin kunnen hebben :D :D

Overigens wel een leuk meubel!

Gr.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu