Stenen berging isoleren

Romkevel

  • #1
Hallo,

Ik ben van plan mijn stenen berging te gaan isoleren.

Hoe ik de wanden moet gaan isoleren is mij al wel duidelijk alleen zit ik met de vloer.

De vloer die er nu in ligt zijn gewoon 30x30 stoeptegels .

aangezien ik de wanden isoleer, wou ik de vloer ook maar gelijk mee pakken, ik zat eerst aan een betonvloer te denken met tempex platen eronder, echter is dit heel veel werk om de tegels eruit te halen en zand eruit te halen om niet al teveel hoogte kwijt te raken.

Nu zat ik te denken om er een houten vloer in te maken, dit ook omdat hout warmer aanvoelt dan stenen of beton, echter heb ik nog niet een idee hoe ik dit zou moeten doen.

Mij is verteld dat ik over de tegels plastic zou moeten doen,met een opstaande rand. op dit plastic een regelwerk maken en tussen het regelwerk tempex platen van 5cm te doen en dan afwerken met underlayment platen.

Het regelwerk wou ik maken van 5x7 balkjes dit om niet te veel hoogte te verliezen. Ook zit ik nog met het probleem dat de tegelvloer er niet helemaal vlak in ligt en ik natuurlijk de nieuwe vloer er waterpas in wil hebben.

Heeft iemand nog suggesties om hoe dit op een goeie manier aan te pakken en wat niet teveel tijd kost? aangezien het voor mijn hobby snel klaar moet zijn.

Mvg,

Romke
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat kan wel. Waterpas maken kan met vulplaatjes.

Onder een houten vloer moet ventilatie aanwezig zijn. Al het hout wat met steen in aanraking komt moet behandeld zijn (geimpregneerd/geschilderd) of van hardhout.

EPS isoleert niet geweldig. Je kan ook een ander kunststof schuim kiezen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu