Steigerplanken op wand aanbrengen

Crutzen

  • #1
Hoe kan ik oude steigerplanken van 4/5cm dik op de wand van mijn slaapkamer aanbrengen? Ik moet er bij zeggen dat het een wand is tussen slaapkamer en badkamer dus moet rekening houden met leidingen
 

Toon

  • #2
Gewoon schroeven? Voor het bepalen waar de leidingen lopen heb je van die mooie apparaatjes.
 

Kees61

  • #3
Moet het onzichtbaar, zodat je geen schroeven ziet?

Anders kan je het direkt aan de muur schroeven, en als het niet zo'n beste muur is, dan kan je daar eerst grondhout aan schroeven. Als je in een voeg zit dan kan je er naast een nieuw gat boren. Dan kan je de delen aan het hout vastschroeven.
 

Toon

  • #4
Nadeel is dan wel dat het op den duur erg dik wordt, aangezien de planken ook al 4-5cm dik zijn. Maar als je een slechte muur hebt zal het bijna niet anders kunnen.
 

Kees61

  • #5
Het kan wel anders natuurlijk, maar de dikte van het steigerhout blijf je houden.
Gebruik sleutelgat plaatjes. Dan kan je eerst rondkopschroeven in de muur schroeven en als dat goed gaat, dan maak je de sleutelgatplaatjes achter op de steigerdelen en schuift ze er op.
Alleen krijg je bij de bovenste deel, bij het plafond, een kleine ruimte.
 

Crutzen

  • #6
Nou, het is de bedoeling dat de planken verticaal geplaatst worden en het is een nieuwbouwhuis dus de muur is niks mis mee. Sleutelgatmethode beste manier en dan geen grondhout gebruiken?
 

Kees61

  • #7
Als je ze vertikaal plaatst, dan krijg je bij het plafond een ruimte van 1-1.5 cm, als je het met sleutelgatplaatjes doet.
Als de muur verder ok is, dan kan je die plaatjes op een vaste maat monteren en met een lat op de muur afschrijven. Dat scheelt veel meten.
Je moet zelf ook een beetje je fantasie gebruiken. Ik geef alleen maar een hint.

Misschien moet je de muur nog zwart schilderen zodat het minder opvalt tussen de kieren.

Andere mensen zweren misschien bij montagekit maar dat vind ik iets voor als het echt niet anders kan. En wat het hout doet als het trekt.. geen id. Je wilt midden in de nacht ook geen deel hout op je kop krijgen, denk ik.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Op de vloer een hoekprofiel van 15 mm hoog schroeven en aan het plafond eentje van 30 mm hoog met de afstand tot de wand van de dikte van de planken of iets meer.
Het profiel met de te schroeven zijde naar de muur, dan ziet u alleen maar 1 zijkant.

De planken eerst boven achter het profiel schuiven en vervolgens laten zakken achter het profiel op de vloer en ze zitten vast.
Het profiel kunt u in dezelfde kleur schilderen als de planken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu