Statisch glasfolie; wat een ellende!

CdePaus

  • #1
Ik ben pas verhuisd en heb voor de ramen statisch folie gekocht. In de keuken heb ik een leuk patroon van VitroStatic gebruikt en dat is zonder problemen gegaan. Het zit er op en blijft ook netjes zitten. Maar het probleem is de slaapkamer. Daar heb ik folie wat aan de meter gekocht is bij de schilder. Ik weet niet wat het probleem is, maar het blijft niet zitten. Het valt er steeds na een dag of 2 weer af. Inmiddels ben ik dus al behoorlijk handig in het aanbrengen van de folie; het zit er ook met een minuutje weer op. Maar omdat ik in de slaapkamer nog geen gordijnen heb, is dit natuurlijk wel heel erg vervelend! Het is namelijk aan een galerij dus nogal wat inkijk waar ik geen behoefte aan heb.

Ik heb al van alles geprobeerd. Water met spiritus, water zonder spiritus, de folie precies tegen het rubber aan, een paar millimeter van het rubber af... Maar het blijft er af vallen. Het stomme is, dat het raam in twee delen is en het kleine raampje dus geen problemen geeft. Dat is er niet meer af gekomen. Het grote deel is zo'n 2 meter lang en dat valt er steeds af. Zou de folie te zwaar zijn om in zulke grote stukken verwerkt te worden? Ik vind het te duur om het maar even op proef door te snijden. Het is een mozaïek dus als dorsnijden en een kleine tussenruimte maken ook niet helpt, zit ik voor niets voor schut.

Wie heeft ervaring met dit type glasfolie en heeft DE oplossing voor mijn probleem? Ik begin het nogal zat te worden om midden in de nacht uit bed te moeten omdat het er weer afgesodemieterd is. Het gaat dus om de dikke, statische glasfolie per meter vanaf de rol wordt verkocht bij onder andere schilders en woningdeco winkels.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik denk dat het aan de folie ligt.
Een kennis van heeft zijn hele (badkamer)raam gedaan en dat blijft prima zitten en was niet duur (bouwmarkt).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Aanbrengen van raamfolie.

# Maak het oppervlak van tevoren vetvrij met water en een beetje afwasmiddel.

#Maak het raam vochtig met een plantenspuit, voordat je de raamfolie aanbrengt.

# Als de raamfolie er eenmaal op zit, moet je het oppervlak nog een keer besproeien met water, nu kun je de raamfolie met een ruitenwisser gladstrijken.
Houd één hand op de folie en strijk met de andere hand vanuit het midden naar de zijkanten. Houd een doekje bij de hand voor het water.

Hebt u het op deze manier gedaan ?

Misschien het een optie om de folie om te draaien en proberen of het dan wel blijft zitten.
 

Dominee

  • #4
Misschien dat het aan de spiritus ligt, je moet altijd water en afwasmiddel gebruiken!

Lijkt mij dat spiritus niet goed is voor de plakzijde!

Succes :!:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu