Stank van copernit (coperpol) balkonlaag

Acmvanderhoorn

  • #1
Hopelijk kan iemand mij helpen. Om lekkage te voorkomen is zojuist op mijn balkon eerst primer gebruikt en daarna coperpol / copernit (een soort ruberoid). Dit is vastgebrand. Daarna nog met een spuit op de naden een soort finisher van shell om eventuele nog aanwezige openingen te voorkomen.
Alles prima, maar het stinkt zo enorm naar teer. Vooral als de zon erop staat. Wat kan ik het beste leggen tussen de vlonders (hout met rubberen onderkant) en de aangebrachte laag? Iets waarmee ik de stank kan minimaliseren zou erg fijn zijn. Vilt plakt vast aan de vloer denk ik, wat niet de bedoeling is. Of evt. polyestervlies / vijverfolie? Het gaat mij vooral om geurvermindering en om het coperpol te beschermen. Natuurlijk blijf ik voorzichtig, maar hopelijk heeft iemand een advies. Ik wil een zo voordelig mogelijke oplossing. Iemand zei als eerste wat zand te verspreiden over het coperpol om het plakkerige te vermijden. Idee of illusie? Ik beng dan bang dat afwatering niet meer goed gaat met verstopping als gevolg. Alvast bedankt voor het advies!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik weet niet beter een paar keer flink de zon er op en wat regenbuien er over dan zou het probleem opgelost moeten zijn.
 

Acmvanderhoorn

  • #3
Dat klinkt geruststellend wgb! En is het nog verstandig om het later af te dekken met iets? Er komen vlonders op te liggen, maar weet niet of dat direct erop kan.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Afdekken kan maar zorg ervoor dat het water snel naar de afvoer kan lopen en dat er voldoende ruimte is tussen de dakbedekking en de vlonders voor ventilatie/droging.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
De vlonders kunnen er zo opgelegd worden.
Afdekken houdt het uitwasemen van teerlucht alleen maar tegen.
 

Acmvanderhoorn

  • #6
Ik ga op de vlonders mijn tafel en stoelen neerzetten en twijfel of ik de vloer daardoor niet beschadig. Ik blijf voorzichtig, maar toch... Is vilt 1.5 cm een optie of wordt het afwateren dan lastig?
Is wat fijn (strand-)zand verspreiden nog verstandig tegen de geur/stank?

Bedankt voor jullie hulp!
 

Acmvanderhoorn

  • #7




Dit zijn de vlonders (boven en onderkant, 30x30) en het balkon waar ik over praat. Vlonders zijn van ikea.

Gelijk erop leggen of toch iets ertussen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Die vlonders zijn geschikt om er zo op te leggen, als u er iets onder legt wordt de afvoer van water belemmert.
 

Acmvanderhoorn

  • #9
Bedankt Jan, dan hou ik het bij de vlonders alleen. Laatste vraag: En wat strandzand verspreiden heeft dus ook geen functie?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Nee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu