Stank rond einde programma vaatwasser

Henkje

  • #1
Hallo allemaal,
Ik heb een vraag over stank rondom de vaatwasser dat vooral vrij komt aan het einde van het programma van de vaatwasser. Ik heb het hele riool systeem al laten bekijken voor verstoppingen t/m buiten(waternet laten langs komen),ontluchtend op het afvoer systeem gezet, enz...
Toch ruik ik die lucht nog. De stank komt niet uit de vaatwasser zelf als ik de klep open trek, maar rondom. En dat verspreid zich dat uiteindelijk door het huis. Is dit op te lossen met de vaatwasser een aantal keer laten heet wassen met soda/wasblokje/azijn?

Groeten
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Is dit een nieuwe vaatwasser?
 

Henkje

  • #3
Nee, dit is een 'oude' Whirlpool vaatwasser van ongeveer 6/7 jaar oud. Ik weet niet hoe lang een vaatwasser meegaat.
 

Co de Witgoedman

  • #4
Zou me niets verbazen als er een inwonende muis in "zijn" vaatwasser is overleden....
 

Henkje

  • #5
Dat kan natuurlijk altijd, ha ha...
Maar dan zou je een constante vieze geur achter de vaatwasser ruiken. Het is alleen als de vaatwasser bijna aan het einde van het programma is. Ik hoor ook tijdens het programma de gootsteen pruttelen, dat zou toch duiden op verkeerde ontluchting? Er zitten nieuwe ontluchters op de afvoer van de gootsteen ernaast en bij een forntijntje van de wc op de zelfde verdieping, dus dat zou toch voldoende moeten zijn? Ik heb nog laten kijken of er verzakkingen waren bij de afvoer, maar tot zover te zien is het goed. Ook de beluchter naar het dak en riool zitten geen verstoppingen...
Als ik de wc doortrek op de verdieping er boven tijdens het draaien van de vaatwasser trekt ie ook even vacuüm, maar de waterstand lijkt goed.
Ik weet nu niet meer wat de oorzaak is.
 

Henkje

  • #6
Heb gecontroleerd voor dode muizen, maar dat is niet het geval...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Hoe zit de afvoer slang van vaatwasser op je keuken afvoer aan gesloten

plaats evt een foto er van hoe dat zit.
 

Henkje

  • #8
Mijn afvoer slang van de vaatwasser (lange slang) zit met een metalen ronde klem vast aan de afvoer van gootsteen. Die gaat dan weer als gezamenlijke afvoer naar de buizen achter het keukenblok en uiteindelijk riool. Foto op deze site zetten lukt met niet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Loopt die afvoer onder de vaat wasser door of zo of onder de vloer dat evteen scheurtje in zit.

moeilijk te bepalen zo op afstand omdat je niets ziet.
 

Henkje

  • #10
De gezamenlijke afvoer loopt onder de vloer door langs de muur,dus dat deel kan ik niet zien. Ik ziet alleen de buis waar vaatwasser en gootsteen op aangesloten zit in de vloer verdwijnen. Ik woon trouwens niet op de begane grond,maar onderburen hebben geen lekkage.wel ruiken zij soms ook een eigenaardige lucht uit hun douche afvoer putje. Weet niet of het dezelfde lucht is.
 

Henkje

  • #11
De lucht die vrijkomt ruikt ook vochtig en muf. Kan een eventuele dooie muis zoveel lucht verspreiden? En alleen als de vastwasser aan staat?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #12
Kijk eens achter het aan recht als het daar nat is, vaak is daar lager dan rest van de vloer.
 

Henkje

  • #13
Vloer is droog. Lijkt geen lekkage.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu