Stalen spanten

Jelle15

  • #1
Hallo, ben bezig met de tekening van een nieuwe schuur. de fundering is op staal, gevelbekleding van hout en er komen dakpannen op het dak, maar dit valt beter af te lezen op de tekening. maar nu was ik bezig met de stalen spanten, en nu vroeg ik mij af of ik deze het beste op de muurplaat kon plaatsen, of is het misschien beter om de spanten rechtstreeks op de fundering te zetten. dit laatste leek mij lastig omdat je dan met je metselwerk zit, en dus knipwerk tegenkomt.



B.V.D.

Jelle
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Stalen spanten. Verzin je dit zelf of is er al een constructeur mee aan de slag geweest? Want dan kan die ook antwoord geven op je vraag. Als je het zelf hebt verzonnen, zou je genoeg kennis moeten hebben om het zelf te beantwoorden :wink:

Als je het staal niet tot op de fundering laat doorlopen, moet je een verbinding maken met de fundering (tegen opwaaien), dus vastzetten op de muurplaat, en de muurplaat met draadeinden in de fundering verankeren. Dit is erg omslachtig, dus...
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dit zouden voor mij de argumenten zijn.
Is het niet beter om met het staal op een bepaalde hoogte te beginnen. Dit in verband het condenseren van lucht op het staal, roest enz..
De houten bekleding heeft minder te lijden als deze een eindje boven het peil begint.
Ook het schoonhouden van de vloer gaat, lijkt mij, beter zoals het nu op tekening staat.
 

Ralph

  • #4
Deze hele constructie lijkt me niet goed, die is namelijk niet stijf en op een muurplaat die dom op metselwerk ligt al helemaal niet.
Dus raadpleeg een constructeur.
 

Johanl

  • #5
Hallo.
Normaal worden spanten met ankers ,en wapening,op betonnen poeren gezet. Die op de beton fundering staan. Dus daar maar even een constucteur naar vragen. Sucses JohanL
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu