Stadsverwarming icm designradiator

Roffel

  • #1
Heren/dames,

Wij hebben straks stadsverwarming in ons nieuwe huis.
Wij willen een convector (radiator) weghalen in de badkamer en tegen de andere muur een designradiator.
Zijn alle radiatoren aan te sluiten op stadsverwarming?

Ik heb begrepen dat de leidingen minder breed zijn en dat er andere aansluitingen gebruikt worden maar in principe dient de aansluiting te passen op de aanvoer vanuit de vloer en de aansluiting op de radiatorkraan kan je toch zelf bepalen?
Het bedrijf waar ik een radiator wilde kopen gaf aan dat de betreffende radiator (haceka mojave) niet op stadsverwarming past.

Kan iemand mij hier uitleg over geven?
Gr
 

Helpmnkoelkastisstuk

  • #2
Ik heb blokverwarming en heb in mijn badkamer ook een designradiator geplaatst. De installatie maakt gebruik van dikwandige buizen. Hiervoor is speciaal gereedschap vereist om hier moderne radiatoren op aan te sluiten. Verder was het gewoon vergelijkbaar met een normale CV-installatie. Aansluitingen maakt verder niks uit volgens mij. Een buis is een buis en een goede installateur kan overal aansluitingen op maken. Maar of je huidige aansluiting precies op je huidige aansluiting past, dat zal wel niet en bovendien zal deze niet op de juiste plek zitten.

Verder moet je uiteraard kijken waar het aftappunt zit en de kranen zoeken (aanvoer en retour) die afgesloten moeten worden om het systeem leeg te kunnen maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu