Staand toilet vervangen door hangtoilet

Trompettig

  • #1
In de badkamer boven willen we een nieuw toilet. Ipv een die op de grond staat willen we ivm schoonmaakgemak een hangtoilet. De afvoer van de huidige pot bevindt zich achter de pot in de vloer.
Kan ik zondermeer een hangtoilet aanschaffen en deze (laten) ophangen?

Nog een vraagje over de vloer. Het is een badkamer op de tweede verdieping. De vloer van de badkamer is iets hoger als de rest. Wanneer ik op de tegelvloer klop is deze voor het grootste gedeelte hol. Wat kan ik verwachten als ik deze vloer eruit haal?

Bedankt alvast,

Olaf
 

Bbtb77

  • #2
1. Ja

2. Te weinig lijm.
 

Trompettig

  • #3
Dank voor het antwoord.

Wat ik bij de tweede vraag bedoel is dat de vloer van de badkamer hoger ligt als de rest van de verdieping. Wat ik me afvraag is wat soort constructie er onder de tegelvloer zit. Dit met zicht op eventueel verplaatsen van leidingen.

Olaf
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
We kunnen niet via de PC zien of voelen wat er onder die tegels ligt. Kan hout zijn met een houten bovenlaag, met een zwaluwstaartplaat bovenlaag, kan een cementen verhoging op beton zijn, etc.

Misschien dat een indicatie over de vloeren in het huis nog iets meer zegt, dus waaruit bestaan de andere vloeren? Hoe oud is het huis?
Alle informatie helpt...
 

Trompettig

  • #5
Het huis is van 1998. Alle andere vloeren zijn van beton.
Ik kan wel zien dat het tegelwerk niet fantastisch is uitgevoerd. Het holle geluid wat ik hoor is merendeel op enige afstand van de wanden. Aan de wanden lijkt er een strook van zo'n 15 cm. te zijn die wel solide is.

Olaf
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Laat de tegelzetter bekijken of de oude tegels kunnen blijven zitten, hij kan dat ter plekke beoordelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu