Spuitwerk gladstucen

Status
Niet open voor verdere reacties.
Heren,

Een van de muren in mijn keuken is danig gescheurd. De muur is gespoten met spacwerk. Het spacwerk zit los waar het vast moet zitten en muurvast waar je het los zou willen hebben....

Dus ik wil de muur uitvlakken en met glasvezelbehang glad maken en dan afwerken met latex.

Maar... Hoe kan ik het spuitwerk het beste uitvlakken ?? Gewoon met F&F ?? De minimale laagdiepte van F&F haal ik niet overal en ik wil ivm de kasten die er vast tegen aan staan het liefst zo vlak mogelijk blijven, dus niet gaan opstucen.

Wat nu ?

Bedankt !!
 
Er is voor het glad maken van dit soort muren ook speciaal een egaliseermiddel verkrijgbaar. Kijk even bij de bouwmarkt.
 
@Toon, bedankt voor de tip !! Gevonden.

Wel duur. Maar OK, kant en klaar in de pot.

De keuze is dus nu tussen een wandegalisatiemortel uit de vakhandel die ik moet mengen en de egalisatiepasta van het bouwmarktmerk op basis van polymeerdispersie.

Mijn voorkeur gaat denk ik uit naar het laatste. Ik hoef dit niet te mengen en kan het met een roller opbrengen en daarna uitsmeren met een trekkertje :) Of zijn er technische redenen waarom de mortel beter is om spuitwerk te egaliseren in een keuken ?
 
Als je even op de site zoekt van de fabrikant van f&f of roodband enz., dan vind je daar de gipswijzer.
Daar staan alle produkten omschreven welke je moet gebruiken bij verschillende ondergronden.
Ook staat daarbij, of je, en welke voorstrijk je moet gebruiken. :wink:
 
Peter,

Bedankt voor je tip.

Mijn probleem is dat ik bij de meeste materialen de minimale laagdikte niet wil halen. Ik wil het spuitwerk echt alleen afvlakken en niet al te veel dikker worden omdat er een keuken tegen de muur aanstaat.....

Ik ga dus voor de egalisatiepasta.

Bedankt voor alle tips !!! Ik zal vrijdag terugmelden hoe de pasta is bevallen :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan