Spuitwerk en verlaagd plafond verven

Corinne68

  • #1
Over een paar weken wordt onze nieuwbouwwoning opgeleverd en kunnen we aan de slag! Nu vraag ik mij dus af of het nodig is om de muren die gespoten zijn eerst te behandelen met een voorstrijkmiddel voordat ik ze ga verven met muurverf. Sluit ik dan het eventuele vocht wat er nog inzit dan niet af!?!

Ook zal ik in de woonkamer een klein stukje verlaagd plafond aanbrengen (van 4.00x0.40x0.15). Ik had al gevraagd aan de plafondspuiter die bij ons de muren zal spuiten of hij dat na de oplevering nog wilde doen, maar het schijnt dat dat dus nogal duur wordt. Hij adviseerde mij om dit gedeelte dan met structuurverf te schilderen. Nu twijfel ik daar nogal over omdat je het volgens mij altijd zult zien. Heeft iemand daar ervaring mee? En zo ja, hoe kan ik het dan het beste doen? Het verlaagde plafond zal waarschijnlijk van gipsplaat worden gemaakt (maar dat weet ik nog niet zeker... , misschien suggesties?)....

:cool:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hallo Corinne68, :idea:
misschien een tip voor het verlaagde plafond dat je wil maken, bij sommige bouwmarkten zijn plafondplaten te koop die al helemaal afgewerkt zijn, het merk is "Agnes plafondplaten", ze zijn gemakkelijk te verwerken en met veer en groef in elkaar te zetten. Latten/balkjes aanbrengen net als met gipsplaten.
Succes.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
En Corinne, houd er rekening mee dat over gewone gipsplaat eigenlijk niet (goed) gestuct kan worden. Daarvoor zijn dan eventueel speciale stucplaten.

Wil je het laten stucen, overleg dan beslist met de betreffende stucadoor vóór je begint met het verlaagde plafond over de te gebruiken materialen.

Gipsplaat kan wel, maar dan moet je de groeven ertussen dichtsmeren met acrylaatkit, niet helemaal vol, maar met een ronding (je vinger er door halen. Is niet eens zo lelijk, en goed overschilderbaar.

Maar ik zou ook kiezen voor een mooie plafondplaat, al of niet overschilderbaar!
 

Corinne68

  • #4
Is inderdaad een goed idee.. nu jullie het zeggen. Ik heb die voorgespoten platen inderdaad wel eens gezien, maar hoe zit dat dan met de randjes? Hoe kan je dat dan een beetje netjes afwerken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Hallo Corinne,
de platen zijn afgewerkt, wanneer ze geplaatst zijn heb je een kleine V-groef.
Succes.
 

Corinne68

  • #6
Ik blijf zeuren, hoor.. :wink: maar ik bedoelde dus eigenlijk de hoeken/randen, want het wordt als een soort bak om een afvoerbuis geplaatst. Hoop dat je begrijpt wat ik bedoel... :roll:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Eigenlijk bedoel je dus een "koof"

Afwerken met folie-MDF of kunststof profieltjes!

Kan gespijkerd worden met lijstspijkertjes, of gelijmd met montagekit. Of allebei.

Gebruik montagekit zonder oplosmiddel (de wateroplosbare) daarvan kun je de restjes die uitpuilen met een vochtige spons of doek verwijderen!

Er zijn voor in hoeken allerlei keuzen, kwart rond strak in een paar maten, kwart rond met een klassiek profieltje, assymetrisch (bijv 5 mm dik 20 mm hoog, schuin lopend) enzovoort. En voor de haakse randen een hoeklijntje uit dezelfde serie. Keuze zat!
 

Corinne68

  • #8
Dat is inderdaad wat ik bedoelde. Bedankt !!! :P
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
:oops:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu