Spouwmuurisolatie korrels, vlokken of foam

Wilw

  • #1
Ben door het grote aantal m3 aan gasgebruik al een tijdje bezig met me te orienteren over spouwmuurisolatie. Het probleem is dat je nooit iets leest of hoort DIT is nu het beste. Ook Eigenhuis had laatst een stukje maar daar bleef het ook vaag. Wat is er nu het beste korrels, vlokken of foam, wie weet het of denkt het te weten. Graag jullie gedachten of wetenschap.
Wil W
 

Hharbers

  • #2
Op internet is er heel veel over te vinden, oa rendement van de diverse vulmaterialen
google maar eens wat óp spouwisolatie of naisolatie
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #3
Elke methode heeft zijn voor- en nadelen en het noemen van specifieke bedrijven is hier op dit forum niet gebruikelijk. De isolatiewaarden van de verschillende producten maakt onderling niet zoveel uit. Het belangrijkste verschil tussen de verschillende systemen is de vochthuishouding die behoorlijk kan veranderen door het inbrengen van materialen in de spouw.

Bovendien is niet elke methode geschikt voor elke muur. Is de spouw schoon of zitten er baarden in van ruw voegwerk waarachter vlokken kunnen blijven hangen? Zijn er gaten die open moeten blijven voor ventilatie van houten vloeren? Zijn er openingen, bijvoorbeeld bij kozijnen waar op schuimbasis expanderende materialen naar buiten kunnen persen? Dat zijn zo een paar zaken die het één of andere product in uw geval beter of slechter kan laten uitvallen. Daarom kan bij spouwmuur naisolatie eigenlijk alleen een onderzoek ter plekke aangeven welk materiaal voor uw situatie het beste is.
 

Wilw

  • #4
Ja die vochthuishouding is inderdaad een goed punt, ik heb 5jaar terug onze muren laten natstralen en opnieuw laten voegen en impregneren.
Toen kregen we opeens in de winter kleine naden tussen de parketvloer 28mm dik, dus wat krijgen we nu als je laat spouwisoleren?
gr.WilW
 

Mark en 3 meiden

  • #5
Onze spouw is vol gespoten met steenwol het huis van mijn buurman met piepschuimballetjes
allebei onze gevels zijn gestraald ,gevoegd en geimpregneerd
alleen moesten we wel de bestaande ventelatie roosters dichtmaken en nieuwe boren en voorzien van een pvc pijp(40mm) om onder de houten vloer een goede ventelatie te behouden
en beide huizen hebben nergens last van
die van ons is al langer als 10 jaar terug gedaan
 

Wilw

  • #6
Bedankt zover, als er nieuwe kennis is graag. Heb op een belgisch forum
een hele tread over 2,5 jaar gelezen waar gekozen is voor korrels en voor PUR. veel info maar de keus blijft moeilijk. Er komt 1 april een expert van de Nuon maar die gaat waarschijnlijk hun nieuw soort
vlokken van de gipsfabrikant aanprijzen ik hou het hier op de hoogte
gr. WilW
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
De vochthuishouding is veranderd dor het impregneren.
Spouwmuurisolatie als piepschuim balletjes en vlokken hebben niets met afsluiten tegen vocht te maken, er kan damp doorheen.
Door minder te stoken als gevolg van de isolatie kan het vochtgehalte in de winterdag zelfs iets hoger zijn dan nu het geval is.
Voor uw houten vloer hoeft u niet bang te zijn.

Ik heb al meer dan 30 jaar die piepschuim balletjes in de spouw, kan ik iedereen aanraden.
 

Vinimal

  • #8
Laat je adviseren door een professioneel bedrijf en niet door een mannetje van de Nuon. Met misschien wel eoa productdeal want zo gaat dat tegenwoordig.

Ik heb zelf weinig kennis van spouwmuurisolatie maar ik verwijs
mensen met vragen altijd door naar een bedrijf in Zierikzee.
 

Mark en 3 meiden

  • #9
De houten vloer komt alleen in gevaar als de spouw ventelatie de zelfde openingen gebruikt als de kruipruimte ventelatie zoals bij ons het geval was
verder hoef je niet bang te zijn voor vocht problemen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu