Spotsparing vergroten

Joete

  • #1
In mijn badkamer heb ik 2 sets met spotjes zitten. Nu is 1 van die sets op/kapot/overleden en moet vervangen worden. Nu had ik andere mooie spots gezien, maar die hebben een grotere maat.

De bestaande spots hebben een uitsparing van ca. 64mm, die ik op het oog heb een sparing van ca. 80mm. De bestaande sparingen zijn tactisch verdeeld en zitten in een driehoek boven de wastafel, dus wil de nieuwe op dezelfde plekken hebben en niet iets verschoven…

Hoe kan ik makkelijk en netjes hiervoor een nieuwe, grotere sparing maken op de plaats van de oude?

Het betreft overigens een enkel-laags gipsplafond.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
In een plaat multiplex, spaanplaat o.i.d. een gat van 80 mm zagen met een gatenboor.
Daarna dat plaatje op de gewenste plaats vastzetten/klemmen met een paar latten vanuit de vloer, u kunt dan via het gat in de multiplex plaat het nieuwe gat op de goede plaats boren met dezelfde gatenboor.
 

Joete

  • #3
Een mal had ik inderdaad al aangedacht, maar wilde mn plafond niet vernielen door deze vast te moeten schroeven. Is op deze manier opgelost! Top! Kan er voor de zekerheid nog een doek met een gat tussen doen om het plafond niet te beschadigen.

Kan ik zonder problemen opzoek naar mooie/grotere spots. Geweldig! Bedankt!
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Eventueel kun je ook twee gatenzagen op dezelfde houder schroeven. Een gatenzaag met de maat die je nodig hebt en daar in nog eens een gatenzaag met de maat van het huidige gat. Eventueel een ring ertussen om de binnenste wat verder naar voren te laten steken.

Je gebruikt dan de binnenste gatenzaag als "centerboor" in het bestaande gat.
 

Tiho

  • #5
Als je gaat boren, zorg dan dat de boor al goed toeren maakt voor je bij de gipsplaten bent. Anders hapt hij. En goed vasthouden met twee handen.

Laatst zes gedaan hier door met een hand de plaat tegen het plafond te duwen en de andere te boren. Wel gelukt, maar viel niet mee eerlijk gezegd. Fixeren is veel beter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu