Spleet tussen het laminaat dwars door de kamer!!

Basvandenberg

  • #1
Hallo, ik had een vraag m.b.t. laminaat.

Mijn laminaatvloer is door de vorige bewoners waarschijnlijk niet goed gelegd, waardoor hij niet kon krimpen of zo.

Hierdoor is er over de hele breedte een spleet ontstaan. De vloer is nu als het ware in twee helften verdeeld. Het gaat maar om een kleine spleet, waar nu een strip over heen ligt. Maar die wil ik natuurlijk liever niet hebben.

Nu is mijn vraag; is dit op te lossen zonder de gehele vloer op te moeten schuiven en dus alle plinten etc te moeten verwijderen. Is het bv mogelijk om netjes de spleet groter te maken tot een gehele strook en hier dan op de een of andere manier een nieuwe plank in te leggen?
Ik heb nog een aantal planken van deze vloer reserve over.

Al vast bedankt. Groeten Bas
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Als deze niet gelijmd is aan de ondervloer, zou je hem op zijn plaats kunnen spannen met keggen of spanbanden. De plinten moeten er helaas wel af.

Eerst de plinten erafhalen als het goed is zit er tussen de muur en de vloer ca 0,5cm ruimte.

Dan kun je er een laminaat spanband overheen leggen zodat je de planken weer naar elkaar kunt trekken. Zodra je er spanning opzet, zal de vloer werken en de groef langzaam sluiten vlak voor dat deze geheel sluit. Laminaat lijm ertussen en dan opspannen totdat de kier dicht is. Dan direct de lijm op de vloer met veel water weghalen. Ongeveer 24 uur laten drogen en de banden weer verwijderen.

Als de kier zo groot is dat je de onder vloer ziet zal je tijdens het spannen de vloerdelen moeten richten zodat mes en groef netjes in elkaar vallen. Dit kan je doen door met je vuist de delen naar elkaar te kloppen als de banden iets op spanning komen.

Suc6
 

EdP

  • #3
Even voor de goede orde: soms wordt bij grotere oppervlakten expres een dilatatievoeg gemaakt in laminaat. Misschien is dat hier gebeurd.
 

Basvandenberg

  • #4
EdP schreef:
Even voor de goede orde: soms wordt bij grotere oppervlakten expres een dilatatievoeg gemaakt in laminaat. Misschien is dat hier gebeurd.
Dat zou heel goed kunnen. Het betreft een erg groot oppervlak. De lengte is ongeveer 11 meter, terwijl de plinten in de breedte gelegd zijn.

Zijn er misschien nog alternatieven voor de strip die erover heen loopt? Misschien een nog minder opvallende, plattere strip (die je er toch niet afloopt)
 

EdP

  • #5
Tja ik weet het niet hoor met die dilatatievoegen. De een zegt het moet, de ander zegt het is aan te raden en weer een ander zegt onzin. Ik heb zelf geen krankzinnig grote oppervlakten, maar wel doorgelegd van kamer tot kamer. Tot nu toe heel tevreden.

Er zijn diverse strips verkrijgbaar, loop maar 's binnen bij een paar woninginrichters, er zijn n.l. ook verschillende leveranciers.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu