Spinthout?

Max1974

  • #1
Onder een van mijn tafel stoelen zag ik laatst wat stof liggen. Eenmaal de bekleding aan de onderkant los gemaakt zag ik waar het vandaan kwam: er waren twee stukken hout (vormen de beide halve bogen onder de stoel) die anders waren dan de rest van de stoel, kwaliteit was beduidend minder. Buitenkant oogde een beetje verrot, grijs achtig. De 'schil' kon ik er makkelijk afpeuteren, daaronder zat fijn poeder. Deze kon ik met de stofzuiger weghalen, over de gehele lengte van het stuk hout. Daaronder was het hout wel hard. Ik kon geen beestjes of tunnels ed. ontdekken. Heb ik hier te maken met spinthout? Moet ik acties ondernemen?
 

Pepjo

  • #2
Wat is de houtsoort ?
Misschien een fotootje ?
 

Max1974

  • #3
Het lijkt mij vuren te zijn. Maar een expert ben ik niet...
 

H@ns

  • #4
Vuren heeft geen spint.
Als dat wat je weggehaald hebt een rest schors was dan is het normaal dat daar wat poeder onder zit, schors (en vooral de dunne laag daar net onder) zit vol met vreetsels

Spint hout zit aan de buitenkant van een boom die kernhout vormt, Eiken, Noten en kersen zijn kernhoutbomen.
Sommige soorten vormen geen kernhout, Beuken, berken en esdoorn bijvoorbeeld.

Spint is meestal te herkennen aan een lichtere kleur, voor meubelhout wordt het spint altijd er af gezaagd. Ik vermoed dan ook dat jouw stoelen van beuken gemaakt zijn.
 

Max1974

  • #5
't Was inderdaad een heel fijne poedervorm, kleur was licht geel. Hamvraag: ervanuitgaande dat het spint is, moet ik acties ondernemen?
 

H@ns

  • #6

Max1974

  • #7
Okay, kan misschien even duren. Ik zit nog niet helemaal in het digitale tijdperk...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu