Speling op douchebak

Superkees

  • #1
Er zit speling op mijn douchebak, waardoor de kitrand is gescheurd en douchewater naar beneden lekt in het toilet er onder. Gelukkig kan ik zowel van onder (vanuit het toilet) als vanuit het trapgat naast de douche onder de douchebak komen, middels het boren van gaten.

Mijn idee is een aantal gaten te boren en daar vervolgens een flinke hoeveelheid lijm in te spuiten. Ik schat de de holle ruimte die gevuld moet worden zo'n 5 cm hoog is.

Eisen waar het middel aan zou moeten voldoen:

- water bestendig
- snel uithardend
- eindresultaat zeer sterk
- in te brengen via smalle openingen, onder druk
- licht uitzettend, zodat de vulling goed is.

Waar kan ik dat goed mee vullen? Pur zie ik niet zo zitten. Het wordt niet echt hard en is niet water bestendig. Andere suggestie die ik al heb gekregen egaliseermortel, maar dan weet ik niet goed hoe ik dat er onder moet krijgen. Dan zou ik iets van een hele grote slagroomspuit moeten maken. Voorkeur heeft spul wat uit een kitspuit komt.

Zelf zit ik te denken aan PU-lijm, maar ik vraag me een beetje af of dat snel genoeg uit hard, als je een halve koker in een grote prop er onder spuit.
 

Ronald42

  • #2
Er is maar 1 oplosing douchebak eruit. Ik heb ooit ook eens met zoiets getobt steeds weer lekkage. Toen de bak eruit goed ondersteund bak er weer in. Kit en jaren lang plezier. Al het andere zijn lapmiddeltjes die je je zodra je denkt; "Het blijt nu echt droog" de Volgende dag weer lekken. Water is wat dat betreft klere spul.
 

Superkees

  • #3
PU lijm is iig geen optie, ben ik achter. Het heeft vocht nodig om uit te harden. Een grote prop gaat dus niet werken.

Ik ben nog aan het overwegen om van de zijkant cement er onder te brengen en anders rest er inderdaad niets dan de douchebak er uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu