Spano schoonmaken, inpregneren en behangen

Djonik

  • #1
Hai,

inmiddels heb ik mijn wanden met spano afgewerkt.
Ik wil nu de naden gaan dichtsmeren en dan behangen.

Wie kan mij aan de volgende antwoorden helpen?
1: kan ik met rood/geelband de naden dichtsmeren? Ik weet namelijk niet of dit op spano kan ja/nee. ZO nee, met wat kan ik dan wel de naden dichtsmeren?
2: moet ik de spano panelen impregneren? zo ja, met welk middel?

alvast bedankt
groet
dennis
 

EGeen

  • #2
Wat is uw reden om spano te impregneren? Dit zijn als het goed is watervaste platen? (die groene toch of heb ik het mis?). Impregneren zal daarom dus niet lukken. Denk dat het insmeren met een zogenoemde acryl-multi-primer de beste oplossing is. Zo'n "alles-grondverf" hecht op de moeilijkste plekken en zal dus waarschijnlijk ook hierop hechten. Een gewone primer kan wel eens loslaten. Hierna kunt u behangen, let wel dit is een alternatief aangezien normaal gesproken dit soort ondergronden niet wordt gebruikt voor wanden.
 

Djonik

  • #3
Hai,

mijn vraag was OF ik de platen moest impregneren.
Het klopt inderdaad dat dit de groene watervaste platen zijn, maar het was mij onbekend, of ik dit wel/niet moest impregneren, vandaar mijn vraag.
Met dank aan je tip, aangaande de acryl multi primer.

Ik heb de spano gebruikt in onze sta caravan, waar spano, naar mijn beste weten, vaker wordt gebruikt voor wanden/plafonds, als het gaat om spano als ondergrond.

NOgmaals, dank voor je uitleg en zal zeker de platen voorstrijken met acryl multi primer.

groet
dennis
 

Djonik

  • #4
Hai,

kan iemand mij vertellen met welk materiaal ik de naden kan afsmeren?

groet
dennis
 

Fiesiekus

  • #5
Ik zou een vezelversterkte vuller voor gipsplaten toepassen. En dat behangen uiteraard achterwege laten.
 

Djonik

  • #6
Hai,

dank voor je antwoord, maar dat behang moet er echt op....(directie thuis heeft gesproken).
Het lijkt mij geen probleem, daar waar vele mensen op de camping, ook behang op dezelfde ondergrond hebben gebruikt. Het behang zit er al een aantal jaren op, zonder enige probleem.\

Ik wil niet de indruk wekken, dat ik het beter weet, maar de praktijk wijst voor mij uit, dat dit geen probleem hoeft te zijn.

groet
dennis
 

EGeen

  • #7
Klopt, veel dingen zijn veel uitgeprobeerd en in de openbaarheid gebracht door mond-op-mond-reclame of "onzinnige" DHZprogramma's op de tv. Helaas is het geval dat ik vaak mensen moeilijk van ideeën af krijg aangezien dit ook vaak op tv gedaan wordt, en ook "altijd goed gaat". Tuurlijk zijn er altijd oplossingen te vinden, de ene beter dan de andere, maar dit berust dan vaak op een alternatief. :)
 

Djonik

  • #8
IK was niet duidelijk genoeg denk ik.
Ik ga namelijk niet af op tv programma's.
Waar ik wel op afga, zijn de diverse vrienden/kennissen die ik heb op de camping, welk gewoon behang tegen de spano aan hebben geplakt.
DIt zit er nu al een paar jaar op, zonder problemen.
Zover ik weet, is dat iemand op de camping een aanval van creativiteit kreeg en besloot om behang te gebruiken, zonder tussenkomst, van de tv.

Enige wat mij is opgevallen, is dat zij de naden niet goed dicht gesmeerd hebben.

groet
dennis
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu