Soort beton voor het gieten van een aanrecht blad

A

Anonymous

Gast
  • #1
Weet iemand wat voor soort beton er gebruikt wordt, voor het gieten van een Aanrechtblad ? Het aanrecht blad moet van een NIET poreus beton zijn.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Heb dit ooit gedaan voor aanrecht in boot en werkte perfect. In principe gewone beton verhouding fijn zand-cement-water (eventueel kleurstof opgelost in water) Mengsel niet te nat maken en na homogenisatie aanlengen met Compactuna (in principe hetzelfde als witte vloeibare houtlijm) verhouding met water ca. 1-2 positieve mal maken (afvoer op gewenste hoogte vastzetten op plaat) en terplaatste op multiplex plaat storten. Egaal wrijven en na oppervlaktedroging ruw schuren middels schuurstenen. NA volledige uitharding polijsten middels schuurstenen en/of polijstschijven. daarna afwerken met kleurloze siliconevloeistof (gebruikt om buitenmuren waterdicht te maken) Vergeet niet dat er voldoende steun moet zitten onder het beton aanrecht, een kastje is niet voldoende.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Wij zijn nu proefjes aan het makenmet egaline (waar ook vloeren mee gegoten worden) vemengd met hechtemulsie, ziet er aardig uit. Je kunt het afwerken met een soort was die ook voor grafstenen wordt gebruikt (gek misschien, ik hoorde het van een vriendin)
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Voor de geïnteresseerde heb ik een hele mooie kleurstof die in het beton trekt en die ik voorzie van een coating. Ik experimenteer met vloeren maar het kan ook op aanrechtbladen, docuhewanden etc.

Dus als je geïnteresseerd bent dan maak je een aanrechtblad en dan kom ik je helpen het kleuren. Zo leren we beide een nieuwe techniek.

groet, Arend
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Ik ben als proef een aanrechtblad van beton aan het maken. Daarna wil ik hem afwerken met een twee componenten kunsthars. Ben benieuwd of dat hecht en krasvast is. Mocht iemand dat al geprobeerd hebben hoor ik het graag.

Groetjes, Walter.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Even een tip voor de bekisting: Om mooie afgeronde randen te realiseren is het aan te raden de hoeken van de bekisting van een randje acrilaatkit te voorzien en daarna de bekisting in te smeren met betonolie. Wanneer het beton gegoten is even met een trilnaald (te huur bij de bouwmarkt) na trillen voor een dichte massa. Na uitharding ( hou rekening met 10 dagen voor een blad van 70mm) hoef je niet meer te polijsten. PS. gebruik geen siliconenkit deze werken niet goed samen met olieën.

succes Victor
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu