Sony DAV-S550 en platenspeler

Primahoor

  • #1
Hallo,

Na fantastische hulp tijdens mijn verbouwing, dan nu een bruingoed vraagje.

Ik heb onlangs een platenspeler gekregen welke ik wil aansluiten op mijn dvd speler. (aangezien dat ding in de huiskamer staat voor CD's) Er zitten aan de achterkant gaatjes om te prikken, maar de audio in die er is dient voor een schotelantenne ontvanger. Is er een manier om de achterkant van mijn DVD iets aan te passen zodat ik er een aux in van maak?

Mijn platenspeler heeft een vast snoer aan de achterkant met enkel 2 tulpjes.
(oh ja en een usb stick, maar dat is een ander verhaal!)

Bij voorbaat dank
 

Pieter Jan

  • #2
Ik zou het eerder op de versterker (van een receiver oid) aansluiten, dat lijkt me logischer. Een DVD speler heeft normaal alleen maar uitgangen naar versterker en naar TV.

Of gaat het hier niet om een DVD-speler, maar om een dvd - receiver combinatie?

Geef eens merk en type en vooral een omschrijving van de beschikbare in- en uitgangen van de "dvd-speler" dan is er misschien meer te zeggen.

Overigens heb je vermoedelijk een voorversterker nodig om het juiste signaalniveau te krijgen voor de Aux ingang. Maar wellicht zit er in de platenspeler al een dergelijke voorversterker (RIAA karakteristiek).
 

Primahoor

  • #3
Dank voor het antwoord. HEt lijkt mij inderdaad ook logischer eea direct op een versterker aan te sluiten, maar als je een DVD speler hebt met 6 mooie boxen in perfecte harmonie in een zeer bescheiden audiomeubel. Wie heeft er dan nog een versterker nodig... tenzij... je een platenspeler wilt gebruiken.

De DVD speler welke hier behandeld wordt: (zie ook topic: Sony DAV-S550 (een oudje))

De platen speler: Lemco L-3866usb
 

Pieter Jan

  • #4
Het typenummer van de platenspeler doet me vermoeden dat er hier sprake is van een paltenspeler met een USB aansluiting.

Dat betekent dat deze bedoeld is voor aansluiting op een PC, om daarop de platen over te zetten naar CD of MP3 oid.

Indien dat inderdaad zo is, zul je de platenspeler nooit op welke versterker / DVD systeem dan ook kunnen aansluiten. Misschien eerst even nakijken wat er in de gebruiksaanwijzing van de platenspeler staat?

Maar misschien zijn de tulpjes wel bedoeld voor aansluiting op een versterker. Dan is het wel handig te weten welk signaalniveau aangegeven wordt in de gebruiksaanwijzing. Gaat het om bijv. 5 mV of om 500 mV?
 

Primahoor

  • #5
De platenspeler is wel degelijk bedoeld om als platenspeler te functioneren. Vandaar de tulpjes. Er wordt in de gebruiksaanwijzing Dus ook wel gerept over aansluiting op versterker of mixer, maar niet over mV's. Op een handsetje wat ik heb waar een normale aux in op zit dspeelt hij wel netjes af via de boxen. Dus het is in mijn optiek een " normale" aux uitgang. MEer info heb ik helaas niet, maar voor dit topic over de platenspeler gaat: ik vraag mij dus vooral af of mijn dvd speler een aux in ingang heeft danwel dat ik er een kan maken.

Gr
Edgar
 

Pieter Jan

  • #6
Ik heb inmiddels de handleiding van de DVD speler gevonden, die in werkelijkheid een "Home theater system" is, dwz een DVD speler met ingebouwde receiver/versterker, zoals ik al hiervoor noemde.

Op pag 60 van de gebruiksaanwijzing (Nederlandse deel) vind je aanwijzingen om een van de twee de video-ingangen te gebruiken, je zou daarvan alleen het audio gedeelte kunnen aansluiten. Op pag 23 staat de achterkant met aansluitingen, je zou bijv. video ingang 2 kunnen benutten, audio in L en R. Je gebruikt hem dan zoals beschreven vanaf een satellietontvanger, alleen sluit je de video niet aan.
 

Primahoor

  • #7
Top! Dank je wel. Ik had alle juiste dingen al gedaan behalve eentje...


ik stak de tulpjes in audio in van de sateliet ontvanger ipv video 1... :oops: :oops: :oops:

Maakt niet uit. Het geluid van een snorrend elpeetje maakt een hoop goed.
Onwijs bedankt voor je inzet.
Nu nog eens kijken hoe ik mijn audiomeubel zo kan verzagen dat er een pick up in past, want welk meubel heeft dat nou nog tegenwoordig.

Maarrrr. als ik daar hulp bij nodig heb open ik weer een nieuw topic in een ander gedeelte van dit forum. :P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu