Solar afdekking zwembad

Mouse

  • #1
Is er iemand die ervaring heeft met de solar afdekkingen welke thans te koop zijn ?

Wordt het water er daadwerkelijk warmer door en koelt het inderdaad minder snel af, of is het toch verstandiger de zwart rubberen panelen aan te schaffen en die aan te sluiten op de pomp ?

Of misschien zijn er nog wel andere milieu vriendelijke/energie zuinige manieren om het water te verwarmen ?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Google eens met de solar afdekkingen
 

Mouse

  • #3
Utreg, ik weet wel dat je het overal kan kopen maar dat is niet de vraag, natuurlijk zal iedereen die het verkoopt roepen dat het the best invention is since sliced bread... maar ik ben van nature niet gevoelig voor dat soort reclame.

Ik wil graag horen of iemand er hier daadwerkelijk ervaring mee heeft of iemand kent die dat heeft en of het inderdaad verschil maakt, met name op minder zonnige momenten...
 

Damby

  • #4
Ik heb ervaring met diverse soorten van verwarming waaronder solar afdekkingen. Persoonlijk vindt ik het nadeel van solar afdekkingen de hoge prijs icm het rendement. Wanneer het mooi weer is dan wordt via de solar afdekking het water lekker warm maar..... wanneer het lekker weer is dan ga je zwemmen en heeft je dure solar afdekking opgerold weinig effect.
Het goedkoopste en in mijn ogen een effectief systeem is met zwarte rubber matten op een dak o.i.d.. Ik heb zelf ervaring met een bad van 3.50*7.50*1.50 en 6m2 aan rubber matten. Binnen een aantal dagen was de temperatuur van het water aangenaam om in te zwemmen dit punt werd al bereikt in april-mei en tot aan het einde van het zwemseizoen werd de temperatuur tussen de 22 en 27 graden gehouden.
Gemiddeld kwam er met een zonnige dag zo'n 50 graden water uit de instroom openingen het zwembad in.
Ik hoop dat je er wat aan hebt.
 

Mouse

  • #5
Dank je Damby.. dat is precies wat ik bedoelde, iemand die uit eigen ervaring praat.
Ik denk dat je gelijk hebt en we hebben gekeken of we een geschikte plek hebben voor de zwarte rubberen matten, het schuurdak is denk ik de juiste plaats, veel zonuren en niet te ver van het bad.
 

Damby

  • #6
Beste Mouse, probeer wel goede matten te kopen bij een gespecialiseerd bedrijf. Deze matten zijn van binnen namelijk gevormd als ware het een loop van een geweer dus met groeven. Hierdoor wordt het koude water door elkaar gehusseld en wordt de binnenste ring van het water ook warm. Ik hoop dat je het begrijpt?

Veel succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
2
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu