Sluiting / overbelasting in Wirlpool magnetron AVM 689

Pechvogel

  • #1
Ik zoek, nadat ik het probleem met de Etna vatwasser opgelost had, mede n.a.v. de info op dit forum, opnieuw een oplossing voor een probleem. Het lijkt wel of de keukenapparatuur en masse vind dat ik maar nieuw moet aanschaffen.

Tijdens het gebruik van de oven hoorde ik een "klap" vanuit de keuken. De combimagnetron was uit. De (automatische) veiligheid in de meterkast lag er uit. Standaard volgorde aangehouden. Apparaat losgekoppeld, de zekering weer aangezet, oven opnieuw aangesloten en ingesteld en, overigens pas een minuut of 10 de oven herstart. Vervolgens opnieuw dezelfde geluiden en lag nu ook mijn aardlekschakelaar eruit. Of hier nu sprake is van een volledige sluiting of een forse overbelasting is 9nog) niet duidelijk. De magnetron stonk wel na dit gebeuren.

Om erger te voorkomen (gemeenteveiligheid vervangen ad € 108,-. Tarief van de NUON :x :x ) heb ik de oven nu maar losgekoppeld.

Is er iemand die toevalligerwijs weet of er bepaalde "weetjes" zijn van dit apparaat, waarmee ik zelf het e.e.a. kan checken. Overigens ben ik geen complete nitwit op electronica / electro. Dat maakt het iets eenvoudiger om te antwoorden, lijkt het mij. :D
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dit soort apparaten kan je beter niet zelf herstellen.
Er komen zeer hoge spanningen in voor die zelfs na uitschakelen lange tijd aanwezig blijven.
Deze bedragen tussen de 5000 tot 10000 volt en zijn niet geïsoleerd van aarde en niet begrenst in stroom, dit betekend dat ze dodelijk kunnen zijn.

Daarbij komt dan nog dat de kamer beslist onbeschadigt moet blijven en er na reparatie geen stralings lekken mogen zijn, bij een lek kan de gebruiker plaatselijk gekookt worden.

Ih heb het vermoeden dat er ergens bedrading gesmolten is.
 

Pechvogel

  • #3
Daar heb jij weer gelijk in. Voorzichtigheid is dus troef.
Ik zal dus maar eens op zoek gaan naar een reparateur in onze regio. (plaatsnaam verwijderd) dus.

Alle suggesties zijn welkom.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Succes er mee, hier gaat een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu