Slopen van plat dak met bitumenlaag

Mercator

  • #1
Hallo allemaal,

Ik moet een vrij groot plat dak (50m2) slopen wat er zo uitziet:



Het is conventionele ongeisoleerde opbouw dus van binnen naar buiten: balken, underlayment en daarop de bitumenlaag. Het hele dak moet er af (verrot). Voor zover ik kan zien is de bitumen gebrand op het underlayment.

Ik moet het afval gescheiden inleveren dus ik moet de bitumenlaag zien los te krijgen van het underlayment als dit mogelijk is.

- is dit te doen? Zo ja, met welk gereedschap?
- het underlayment bestaat uit enorm grote platen. Kan ik een handcirkelzaag gebruiken, die instellen op bijv. 18mm diepte en zo 'hapklare' brokken dakschot gaan zagen? Of is er ook een handigere manier?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je geluk hebt is de onderlaag op de underlayment gespijkerd. Dan met een schop er onder.
De platen zagen gaat niet. Het zaagblad en de bitumen worden warm, de bitumen gaat aan het zaagblad kleven en de zaag loop vast.
Ik denk dat je met een stanley mes in de kim moet beginnen. De kim is de scherpe kant van horizontaal naar schuin om hoog. Dat deel tot aan de daktrim lukt meestal wel en dan maar kijken wat je tegen gaat komen.
 

Poster

  • #3
Ik weet niet wat het kost, als u hetzelf aanleverd, maar er zijn afval containers te huur voor dakafval, 3 kub. (alleen niet goedkoop)
 

Mercator

  • #4
Bedankt voor de tips!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu