Slepend geluid ventilator AWB ketel

Sjaak007

  • #1
Hallo,
Vandaag onderhoudsbeurt aan AWB 23.29 uitgevoerd uit 2001.
Netjes ventilator schoongemaakt met kunststof kwast en uitgezogen.Echter na het reinigen van dit viel het mij op dat de ventilator daarna wat aanliep wat ook te horen was toen ik deze weer monteerde en de cv in werking trad.
Gebeurd dit vaker ? gaat het over na het stoken of betekent dit dat de ventilator op zijn eind loopt???
Vorig jaar na dit reinigen was mijn klik probleem van de luchtdrukschakelaar ook over echter nu blijft ie soms tot wel 3 a 4 keer klikken waarbij gas aan gas uit gas aan gas uit elkaar afwisselen.Kan het zijn dat de luchtdrukschakelaar ook aan vervanging toe is af zou dit door aan ander probleem kunnen komen????
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
Ventilator is uit balans. Dient vervangen te worden
 

Sjaak007

  • #3
Slepende geluid is echter nu na paar uur gebrand te hebben weer op normaal niveau. Misschien per ongeluk iets tussen gkomen door het reinigen maar luchtdruk schakelaar blijft echter wel tot 3x klikken voordat ie echt aan blijft .
Zou de luchtdrukschakelaar aan vernieuwing toe zijn ?
Heb ook iets gehoord over luchtdrukschakelaar omdraaien om dit op te lossen, maar weet niet precies hoe ze dit bedoelen.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #4
Waarschijnlijk heeft je ventilator te weinig opbrengt. even meten :lol:
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #5
Heb je tijdens het schoonmaken ook de restrictieplaat van de rookgasafvoer losgehad [twee parkers] en de rookgasafvoer eens uitgezogen?
Hier verzamelt zich vaak rotzooi en dat veroorzaakt ook vaak deze klacht.
En als de rookgasafvoer haakse bochten heeft en horizontale stukken deze ook eens demonteren en alles schoonzuigen.

Zorg wel voor een nieuw stel lippenringen die de afdichting van de diverse pijpen en bochten verzorgen,Deze zitten in de verdikking bij de koppeling van twee stukken pijp/bocht.
 

Lodos

  • #6
Ik kom het liefst niet aan die ventilatoren want die raken heel snel uit balans. Luchtdrukschakelaars gaan haast nooit stuk, dat met omdraaien is dat als de ventilator weinig lucht opbrengt draaien ze de lds een kwartslag dus verticaal en dan wil die makkelijker schakelen.

Je ventilator moet een druk van 0,4 leveren.
 

Hypercube

  • #7
Hey, sorry voor het heropenen van dit topic, maar mijn probleem is hieraan gerelateerd dus vandaar. Ik wil ook mijn ventilator schoonmaken, maar heb geen idee hoe ik dit moet doen. Het gaat om een AWB 23.29WT. Wat moet ik eerst afsluiten/loskoppelen en hoe haal ik vervolgens de ventilator eraf en open?
 

Lodos

  • #8
De witte mantel los halen vooral de rechterzijde.
Op de besturigsunit heb je een zwart lapje met daarop twee zwarte stekkers als ik het me nog goed kan herinneren is het de linkerstekker die je nodig hebt ( de bredere stekker ) die moet je eerst indrukken en dan omhoog trekken.
Die kabel gaat vervolgens rechts langs de ketel naar boven toe en zit meestal met tyrap vast aan de kabels van de lds die moet je gewoon losknippen meestal zijn ze al helemaal bros geworden.
De ventilator zit zelf met 4 schroeven vast en de voorste twee kan je gewoon helemaal eruithalen de achterste twee hoef je een paar slagen los te draaien.
Het schroefje wat rechtsachter zit kom je het moeilijkst bij omdat de pijp erachter zit die moet je dan ook naar achteren duwen.
Dan trek je de ventilator naar voren en klaar is kees.

Verder heb je drie schroefjes die je los moet maken en dan kan je bij de waaier komen.

Succes
 

Hypercube

  • #9
Top! Super bedankt voor de uitleg. Ga ik zo als ik thuis ben proberen.
Moet ik verder nog iets afsluiten voordat ik hieraan begin? Naast het eruit trekken van de stekker..
 

Hypercube

  • #10
Stekker eruit is gelukt enzo. Maar aangezien de ventilator direct op de ketel zit lijkt het me dat eerst dat waakvlammetje en het gas uit moet toch? Stroomt mn keuken anders niet vol met gas? :p
 

Lodos

  • #11
Nee man :) je ketel heeft een rookgasafvoer dus dat komt wel goed. Je kan uiteraard wel je stekker eruit trekken om veilig te werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu