Sigmatex Superlatex

Home100

  • #1
Ben hier nieuw,we hebben de living met Erfurt M160 behangen,en willen deze schilderen met Sigma Superlatex.Maar die verf is zo dik dat de roerstok gewoon blijft rechtstaan in de verf,hoeveel mag ik die verdunnen
om toch nog een mooi resultaat te bekomen,sigma zegt tot max. 7%.
Wie kan mij hier helpen? :(
 

Fiesiekus

  • #2
Gekke vraag, maar is die emmer latex misschien bevroren geweest? Wat je beschrijft is nl. een soort ontmenging door bevrozen water.
 

Home100

  • #3
Die verf komt zo van de verfwinkel,en denk niet dat deze is bevrozen,
deze is wel gekleurd,en heb voor de ogenblik maar 2,5 liter aangekocht.
 

Fiesiekus

  • #4
Op zich is het feit dat ie erg dik is, geen probleem. Als je gaat verdunnen zul je zien dat ie na toevoeging van een klein beetje water, al snel dunner wordt. Ook goed roeren, misschien is de verf een beetje thixotroop.
 

EGeen

  • #5
Is het al goed geroerd of is dit een rare vraag? Stel er ligt een beetje doorzichtige vloeistof op, dit is bindmiddel en is niet erg. Gewoon goed roeren. Als er staat niet meer dan 7 %, dit natuurlijk ook niet meer doen. Ik zou eerst maar eens gewoon proberen om het te verwerken. Kan me vergissen want kan me niet precies herrinneren wat ik precies gebruikte(maar het komt me bekent voor).... maar ik vond mijn latex toen bij nader inzien wel heerlijk verwerken. (dat de verf is gekleurd (gemengd neem ik aan dat u bedoeld, want kan niet precies uitmaken wat u bedoeld met gekleurd) is geen probleem.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Genoemd product KUNT u verdunnen, maar de praktijk leert dat na zeer goed oproeren ( roerder op de boormachine) onverdund het beste resultaat geeft, zeker als u over uw behang een lichte kleur gebruikt.

Neem een vachtroller op stok, dan kunt u snel en nat-in-nat werken zodat aanzetten en banenbontheid zoveel mogelijk worden vermeden.

Vul dus eerst het kader in met ( iets verdunde latex ) en een kleine kwast langs de randen en rol deze uit met een kleine radiatorroller, en vul de grote vlakken in met de vachtroller.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
Gerelateerde onderwerpen
Superlatex of siliconenmuurverf

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu