Siemens vaatwasser sx66m091eu/14 fd 8907 werkt soms niet

Otto14

  • #1
Hallo,

Ik zit met een storing waar ik maar geen grip op krijg.
Als ik vaatwasser start pompt deze laatste restje weg
daarna pakt hij water je hoor gezoem en dan houd het op.Info lampje gaat uit en in display staat alles op nul en geen foutcode.Lastige van alles is dat dit dus soms is,soms start programma normaal en werkt machine normaal.Labyrint en slangen gecontroleerd en deze zijn schoon.Dacht eerst aan de hittepomp maar waarom werkt ie soms wel normaal en dan weer niet.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Weet je zeker dat hij dan water pakt?
Dat zal hij dan waarschijnlijk afpompen.
Dan zou ik zeggen flowmeter op het labyrint.
 

Otto14

  • #3
De flowswitch kijk toch alleen of er water binnenkomt en zou er dan ook geen foutcode verschijnen in het display.Eerste begin van vaatwasser werkt alles normaal maar het gezoem duurt langer dan normaal en dan stopt ie ermee alsof het programma gewoon klaar is.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Ik zou zeggen test het even , draai de kraan dicht.
Maar gaat de aquastop nu wel of niet open?
 

Otto14

  • #5
Ik heb nog wat testjes gedaan.Als ik de waterkraan dicht zet dan krijg ik netjes een kraantje in het display.Dus flowmeter werkt.Als machine het niet doet staat er ook geen water onderin de bak alleen een klein laagje
Gekke is dat wanneer ik merk dat de machine het niet gaat doen (brommen duurt dan langer dan normaal)en ik doe de deur open en weer dicht de machine gelijk start en netjes zijn gehele programma afmaakt.Heb iets gelezen op dit forum dat de hittepomp meet wat de stroomopname is en aan de hand daarvan bepaal of er wel of geen water in staat.En dan na een aantal keren gemeten te hebben dat er water in staat deze het programma dan stopt.Alleen is mij niet duidelijk of je dan wel of niet een foutcode krijg.Ik krijg dus geen enkele foutcode.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Je hebt dan een kapotte hoofdpomp , deze loopt te zwaar en komt niet door de testfase.
Als je de deur opent binnen een minuut wordt de testfase overruled en loopt toestel door.
Heel soms wordt dit veroorzaakt door een openstaand terugslagklepje door vervuiling waardoor er water via de afvoerslang terugloopt.
Maar pomp is mijn keuze.
 

Patrick m

  • #7
Hallo,
hoe lastig is het de hoofdpomp te vervangen? waar moet ik de vaatwasser openschroeven? ik heb een soortgelijk probleem aan een SX66M080EU, programma start, pompt restant water af, lijkt water te nemen (is inbouw dus ben niet 100% zeker). Bromt wat en stopt daarna. Bij openen deur zie je dan heel even het kraansymbool en E24, maar is meteen weg en meldt dan gewoon einde programma (0:00). Indien programma wordt gestart en ik open/sluit de deur na 30 sec, dan loopt het programma door.
Of kan het zijn dat die pomp schoongemaakt moet worden (sodamethode en speciaal siemens reinigingspoeder al toegepast)....vaatwasser is 'slechts' 4,5 jaar oud en loopt 1x per dag...

met dank voor de tips!
 

Otto14

  • #8
Hallo,

Ik had dus ook een soortgelijke storing en na advies op dit forum de hittepomp/hoofdpomp vervangen.storing is nu verholpen.hittepomp vervangen is niet echt moeilijk.ik heb rechter zijplaat verwijderd en plaatje onder de deur,als je dan wat isolatie weghaal zie je de pomp zitten.nieuwe type pomp is qua bekabeling iets anders dan oude type maar er zit een duidelijke beschrijving bij de nieuwe pomp.ikzelf heb wel internet afgezocht want op deze manier kan je zo een aantal tientjes uitsparen en je krijg gewoon een originele Bosch pomp.hoop dat je wat aan deze info heb.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu