Siemens vaatwasser SN66M082EU, foutcode E25

Tasha

  • #1
Hallo,
Onze vaatwasser is 4 jaar oud, maar heeft maar 2 jaar effectief gedraaid omdat die voordien nog ingepakt in de garage gestaan heeft tot de keuken af was.
Nu geeft hij een foutmelding E25 met symbool kraantje erbij, wat dus de afvoerpomp zou zijn, dus hebben we deze eruit gehald en een nieuwe gestoken. Echter blijft de machine foutmelding E25 geven met het symbool van een kraantje erbij.
Wil dat zeggen dat het moederbord van de machine ook stuk is en dat de machine reeds aan vervanging toe is of kunnen we nog iets doen?
Ik kan toch moeilijk geloven dat de vaatwasser na 2 jaar dienst al voor het stort is hoor :?
Bedankt voor jullie antwoord!
Groetjes,
Tasha
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Afdekplaatje in de kuip van de afvoerpomp wel teruggeplaatst?
Slang niet geknikt achter toestel?
 

Tasha

  • #3
De slang zit correct want we hebben het toestel eerst getest voordat we het weer op zijn plaats wilden zetten, het is nl een inbouwtoestel.
Wat het afdekplaatje betreft, dat zou ook correct moeten teruggeplaatst zijn.
Ik zal even preciseren wat de oorzaak geweest is van de panne, misschien dat dit wat opheldert:
Ik maak nl zelf shampoo en heb zoals ik altijd doe, de gebruikte potten en lepels in de vaatwasser geplaatst. Nu is het zo dat ik ditmaal me ergens moet vergist hebben in de hoeveelheid van één van de ingrediënten en zodoende zat de vaatwasser vol met een dik schuim. De afvoerpomp, die in perfecte staat bleek te zijn, hebben we weggehaald en alle leidingen zijn schoon, dus een echte verstopping zouden we toch moeten kunnen zien dan?

Het is nl zo dat een bevriend iemand langsgekomen is met ervaring in huishoudtoestellen die ons vertelde dat het moederbord waarschijnlijk stuk is en daarom dat er 2 verschillende foutmeldingen op het schermpje verschijnen.
Ik heb wel ergens gelezen dat iemand al drie maal een siemens vaatwasser heeft gehad met hetzelfde soort probleem...
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Wordt het water dan volledig weggepompt?
 

Tasha

  • #5
Niet volledig, er blijft nog een heel klein beetje water op de bodem en in het putje waar de pomp zelf zit. Soms wil een programma wel opstarten en draait de machine zoals het moet, maar dan stopt het weer en gaat het alarm en de E25 weer aan.
 

Tasha

  • #6
Ik moet even vragen van mijn man hoe dat afdekplaatje eruit ziet? En waar het moet zitten, is dat een bescherming voor het pompwieltje of zit dat ergens aan de buitenkant? Het is om zeker te zijn dat we het plaatje juist hebben terug gestoken...
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #7
Https://www.siemens-home.bsh-group.com/nl/artikeloverzicht/00611321

Onder de zeef voor de schoepen.
 

Tasha

  • #8
Dat stukje zat er dus niet in! :roll:

De machine schijnt weer te werken, ik heb een eerste programma gedaan van 15 min om te zien of de E25 nog verschijnt, blijkbaar niet. De machine maakt geen brubbel geluiden meer maar geeft stevig van jetje!
Dus nu een programma die wat langer duurt met warm water en het schijnt dus in orde te zijn!

Heel erg bedankt voor je advies en je hulp! Dankzij jou heb ik een flink gat in mijn budget kunnen vermijden! :prima: :prima: :prima: :bedankt:
 

Lillitree

  • #9
Wij hebben ook een foutmelding E25 met het kraantje erbij. Nu blijft het kraantje knipperen en krijg ik de machine zelfs niet meer afgezet. Zelfs niet als de stekker een half uurtje wordt uitgetrokken. Resetten lukt niet, de afvoerpomp zuigt wel al het water terug weg, ze blijft pompen zelfs als de deur open staat, valt dan even stil en begint opnieuw te pompen. Kan iemand met zeggen hoe ik dit oplos?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
@Lillitree:

Het is beter een eigen topic te starten.

Met daarin alle gegevens van je eigen vaatwasser.

Wat je nu doet heet 'topickapen' en is op dit forum niet de bedoeling.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #11
Inderdaad, daarom een slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu