Siemens vaatwasser SE65560 geen circulatiepomp

Jvleuten

  • #1
Hallo, ik heb weer eens een probleempje met mijn vaatwasser. Als ik hem aanzet neemt ie gewoon water in. Maar de circulatiepomp werkt niet, ik hoor alleen een zoemend geluid en voel een kleine trilling in de machine. Kan het zijn dat de circulatiepomp geblokkeerd is? Kan je het pomphuis openmaken en hoe gaat ongeveer in zijn werk? Of zou de motor van de pomp gewoon defect zijn (koolborstels)? Ik heb overigens de machine na een paar minuten uitgezet, om verdere schade te voorkomen.

Tevens heb ik een ander probleempje; de resttijd van het programma in het display doet al een tijdje vreemd: hij begint bij 89 minuten. Als ik na een tijdje de machine open staat ie bijvoorbeeld op 17 minuten. Als ik hem na een tijdje weer open op bv 44 minuten, dan weer 6 minuten, dan weer 21 minuten... Dit lijkt me niet normaal...
 

Janavg

  • #2
Omwalspomp uit bouwen is veel werk. maar als je handig bent is het te doen. Koolborstels hoef je niet aan te denken deze zitten niet in dit soort motoren. Je kunt nog proberen om van binnen uit te voelen of er iets in zit.

jan
 

Jvleuten

  • #3
OK, ik heb voor de verandering eens de rechterzijplaat verwijderd (al mijn vorige klussen waren aan de linkerkant...)
Je kijkt dan achterop de motor van de omwalspomp. Ik heb met een schroevendraaier voorzichtig de koelvinnen van de pomp rond laten draaien, die zaten best vast. Nu lijkt de pomp het weer normaal te doen, alhoewel ik misschien niet de oorzaak van het probleem heb weggenomen (een pomp gaat toch niet zomaar stilstaan?)

Ook nog even een reset gegeven (65 en 55 graden knopjes allebei indrukken, machine aanzetten, machine uit en weer aanzetten) en mijn timer van de programma's doet nu ook weer normaal.
 

Janavg

  • #4
Heeft de machine misschien een tijdje stilgestaan?? Ook kan je door de schoep te laten draaien er misschien iets tussen de schoepjes uit is gegaan en de motor weer wil draaien.

jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu