Siemens vaatwasser SE63A630/44 wast niet schoon

JosN

  • #1
Ik heb sinds 3 jaar een Siemens vaatwasser van het type SE63A630/44 in gebruik. Op dit ogenblik heb ik het probleem dat de vaat niet schoon wordt. Vooral de in de onderste mand geplaatste pannen en borden blijven (zeer) vuil, terwijl ook de vaat in de bovenste mand een ruwe laag heeft (glas werk). Ook heb ik nog zeepresten gevonden op onderin geplaatste borden. Wij gebruiken sinds enige tijd de Dreft tabs (half vloeibaar). Wat kan dit probleem veroorzaken? Ik heb de verschillende filters en afvoerpomp gecontroleerd, maar niets gevonden. Ik heb de indruk, maar weet dit niet zeker, dat de onderste zwenkarm niet (goed) functioneerd; heb hem al verwijdert en gecontroleerd op verstopping maar niets gevonden. Enig idee wat de oorzaak en remedie voor dit probleem is?

Jos
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Lees dit eens.
 

JosN

  • #3
Heb dat artikel zojuist ook gevonden en ben de procedure op dit ogenblik aan het uitvoeren.
 

JosN

  • #4
Heb nu éénmaal een reiniging met soda gedaan, en moet zeggen dat er al wel verbetering is (zeker in de bovenste mand), maar in de onderste mand zaten hier en daar toch nog etensresten op de vaat die onder de kraan en met de hand eenvoudig te verwijderen zijn.
Is het zinvol om deze soda schoonmaak procedure nog een keer te doen, of moet ik het probleem ergens anders gaan zoeken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
De vaat voorspoelen wil ook wel helpen :idea:
 

JosN

  • #6
Dat is misschien ook wel zo, maar dat werd voorheen ook niet gedaan en toen kwam de vaat WEL schoon eruit. Nu blijven er etensresten, en vuile vlekken op de vaat in de onderste mand zitten.
Ik heb meer het idee dat de onderste arm niet goed sproeit; te weinig druk, niet draaien, of zoiets. Maar dit is moeilijk te achterhalen. Ik ben op dit ogenblik een tweede keer met soda aan het spoelen. We zullen daarna wel weer eens kijken.
Nog andere ideeën?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu