Siemens vaatwasser SE6 4A632EU geeft melding: kraantje

Afwas_met_de_hand

  • #1
Siemens vaatwasser type: S9i1S - SE6 4A632EU /55

Ik zou het zeer op prijs stellen als iemand ons blij kan maken met een tip om onze vaatwasser weer aan de praat te krijgen. De situatie is als volgt

Machine start normaal. Water wordt ingenomen, maar na ongeveer een minuut krijgen we een melding in display: waterkraan (zie foto).

De machine stopt niet maar zodra er voldoende water in de machine zit hoor ik dat er steeds een nieuwe portie water bij komt (ik vermoed tot het maximale waterniveau), wat dan direct ook weer wordt weggepompt (als ik de machine open doe en er handmatig water bij gooi, dan wordt het direct weer weggepompt om te voorkomen dat het overloopt misschien?). En hier blijft de machine hangen, het water bijpompen en direct weer een beetje afpompen gaat oneindig door, en de machine gaat niet verder met het programma. (er komt dus geen water door de sproeiers).

Na een programma reset (2 knoppen tegelijk indrukken) en sluiten van de deur wordt het water netjes weggepompt, alsof het programma is afgelopen, ook volgende piepjes dat hij gereed is.

Op basis van informatie op dit forum heb ik het volgende gecontroleerd:
- Linkerkant van de machine opengemaakt; alle slangen en plastic gecontroleerd op vuil maar alles lijkt op het oog mooi schoon (we gebruiken maandelijk een speciaal schoonmaaktablet, gooien heel weinig etensresten in de machine, en wassen meestal op de hoogste temperatuur).
- ik zie geen water op de bodemplaat, die is droog (zowel van rechts als links gezien.
- ook lijken de verschillende rode bewegende onderdelen normaal te werken, niets zit vast en alles beweegt soepel (omhoog omlaag ed).

Alvast bedankt voor de moeite!
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Dit is één van de makkelijkste reparatie van een vaatwasser,
Vervang onderdeelnummer 424099 vliegwiel ( flowmeter ).
Makkelijk te bereiken na het uitbouwen via de klep waar de toevoerslang naar binnengaat.
De linkerplaat ook eventueel verwijderen.
 

Afwas_met_de_hand

  • #3
Bedankt voor je reactie Soldeerbout.

Waar kan ik zoiets bestellen?

En kan ik dat met 1,5 linkerhand, en een beetje gezond verstand, makkelijk zelf vervangen?

Alvast bedankt.
 

Afwas_met_de_hand

  • #5
Bedankt weer.

Ik heb de vaatwasser er net weer ff uit gehaald om te zien hoe zeer die flowmeter verstopt zit, en dat viel best tegen... ik kan er moeilijk bij, in ieder geval niet zonder allerlei andere stugge slangen opzij te duwen, met redelijk wat kracht.. en ik ben bang dat ik wat afbreek als ik nog harder duw...

maar dat nog even terzijde, want ik had ergens op dit forum gelezen dat iemand een paar tikken op de zijkant had gegeven en het daarna allemaal weer werkte.
Dat heb ik dus ook gedaan, een paar gerichte tikken met een schroevendraaier op die flowmeter... daarna de machine toch weer eens aangezet, en tot grote mijn verbazing staat de machine nu weer als vanouds te draaien, als een zonnetje. Maarrrr, heb ik nu gewoon een lucky shot, een 1-malige, en is dit zeer waarschijnlijk van zeer korte duur? Of heb ik kans dat het nu weer een jaar (of wat) draait?
Heb je ervaring met dit soort onverwachte wendingen?

Overigens heb ik gisteren de websites om te bestellen bekeken en een Europart gevonden en gebeld die het onderdeel binnen 1 dag kan leveren.
Maar ja, ik doe er natuurlijk liever niets aan met mijn 1,5 linkerhand :-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu