Siemens Vaatwasser SE 65560/21, raadselachtig probleem

Rik de Lange

  • #1
Wie kan me helpen?

We hebben een Siemens Vaatwasser SE 65560, ongeveer 5 jaar oud.

Hij reageert niet of wisselend op aan of uitzetten, programma kiezen, resetten, etc.

Als ik na vele pogingen dan toch een programma laat starten, dan pompt hij het water wel af, maar daar blijft het bij. Er komt weinig of geen warm water om te wassen. Je hoort het ook, er is veel minder geluid dan normaal.
Als ik hem dan open doe om te kijken wat er is, krijg ik vaak de code "F" in het display.

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Rik
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Beste Rik,

Als ik de "archieven" er op na sla, zie ik dat bij Bosch en Siemens (identiek!) de code F steeds betekent, dat er, tengevolge van een lekkage, water op de bodemplaat terecht is gekomen. Daardoor is een vlotterschakelaar in werking getreden, die de machine beveiligt tegen overstroming.

Je zou, in afwachting van een reactie van een witgoed-vakman (ben ik zelf niet!) alvast even op dit forum de diverse vaatwassers van Bosch en Siemens kunnen nalopen op dit probleem.

Remedie en test is o.a. het schuin houden van de machine, om het water weg te laten lopen. Maar daarmee wordt een eventuele lekkage natuurlijk niet zomaar verholpen, tenzij die het gevolg was van een verstopt afvoerfilter, dat inmiddels weer goed is.
 

Co de Witgoedman

  • #3
Code F houdt in dat er een lekkage is geweest en de overloop is aangesproken (water in de onderbak), ofwel een verstopping in het toevoersysteem, (slangen verstopt) ofwel niet voldoende watertoevoer gemeten in een bepaalde tijd (kraan defect of dicht).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu