Siemens vaatwasser pompt niet af met Aquastop

Hengeveld

  • #1
Mijn Siemens vaatwasser met Aquastop (s/n of typenummer zie ik niet) pompt niet af.
Ik heb de zoekfunctie gebruikt, ook met Bosch lekkage etc, maar ik zie niets dat helpt met dit probleem. De toevoer van water door het labyrint gaat goed. Bij afpompen hoor ik enkel een vage brom. Er blijft water in de machine staan. Als de afvoerslang op de grond ligt, loopt er water uit, dus het is niet verstopt. Als ik de vlotter (tenminste ik denk dat dat de vlotter is) in het midden van de bak omhoog vast zet, dan pompt hij nog steeds niet af. Beide zijplaten heb ik eraf en het ziet er allemaal mooi en droog uit, geen teken van lekkage.
Heeft iemand een tip?
Hoe kom ik bij de afvoerpomp, om deze te kunnen reinigen?
 

Toon

  • #2
Hengeveld schreef:
..(s/n of typenummer zie ik niet)..
Staat meestal op de bovenrand van de deur. Deze gegevens zijn toch wel gewenst voor een goed advies.
 

Hengeveld

  • #3
Ik heb op alle logische (en onlogische) plaatsen gekeken en zie niets. De bodem heb ik er ook al uit. Nu zie ik twee motoren. Een van de afvoer en een andere. De andere, denk van interne spoeling, draait. De afvoermotor kan ik extern niet zien draaien of met de hand laten draaien. Misschien zit die vast. Ik probeer uit te vinden hoe ik dat kan controleren. Als ik de vlotter met de hand activeer, vonken de contacten van de vlotter. Probleem zit dus denk ik in de motor van de afvoer.
 

Hengeveld

  • #4
Die tweede motor, de afvoermotor, is van de afvoerbak af te draaien. Dat heb ik gedaan, de motor enkele slagen met de hand gedraaid en vervolgens los van de afvoerbak laten draaien, door de stroom aan te sluiten en de vlotter handmatig te activeren. De motor draaide. Toen de motor weer teruggeplaatst en dit herhaald met water in de bak. Het werd afgepompt. Ik ga alles nu terugplaatsen, maar zonder tegenbericht is dit probleem opgelost.
Oplossing is dus losdraaien van de afvoermotor en handmatig ronddraaien en terugplaatsen. Hiervoor moet alleen de onderplaat losgeschroeft worden (twee torxschroefjes).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wanneer de pomp het weer niet doet is het beter hem te vervangen, vaak is er sprake van speling op de as en slaat de pomp vast door het magnetische veld dat ontstaat als er 230 volt op komt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu