Siemens Vaatwasser niet warm, blijft hangen tijdens opstart

Sonnenveld

  • #1
Hallo,

Siemens SE63A630/42, FD8301 , typ sqJts, 8 jaar oud.

Mijn vaatwasser doet het niet meer. Hij warm niet meer op, maar het lijkt erop alsof die niet eens meer doorstart. Na aanzetten pompt die het restwater eruit, neemt daarna water (er komt ong 1 cm water in de bak te staan), het zeepklepje spring open en daarna blijft het stil en het water blijft koud. Onderin, aan de kant van het labyrint, druppelt het even flink door op de grond maar alleen tijdens waterinlaat.

Een half jaar geleden is de Tussendarm door een monteur schoongemaakt voor 180,- (Tussendarm: is een geribte plastic buis die de verbinding maakt tussen de drukkamer en de witte pot (onderaan de vaatwasser), zie Siemens vaatwasmachine SE65560 / 13 werkt niet goed In die kosten heb ik nu geen zin meer.

Gisteren met mijn zwager de hele boel uitgebouwd. Labyrinth had viezigheid bovenin bij het vlottertje, dat schoongemaakt (halfuurtje schudden met soda en heet water, vuil kwam los en vlottertje werkte weer) en weer alles teruggezet. MAAR HELAAS, dat was het niet. maar wat dan wel???

De problemen zijn ontstaan na een week vakantie, dus ik vermoed dat ergens vet is uitgehard. De printplaat kan evt nog een optie zijn maar ik vermoed toch ergens viezigheid, zeker ook vanwege de druppels onderin. De monteur had het toen over dat er geen druk kon worden opgebouwd waardoor het apparaat niet verder ging met het programma, dat lijkt nu weer zo te zijn maar de oorzaak is dus wellicht ergens anders??? HELP.

Labyrinth (en tussendarm) zijn schoon. Drukkamer ziet er schoon uit, de sensor van dat blauwe handeltje werkt gewoon (hij klikt netjes tijdens bewegen).
 

HarryO

  • #2
Het lijkt er op dat de circulatie pomp vast zit, al zou je deze dan in theorie moeten horen brommen. Als het water ook niet warm word kan het ook zijn dat de nivo regelaar gammel is, hij stopt wel met water nemen maar schakelt niet de vervolg actie in.
 

Sonnenveld

  • #3
Nee, geen bromgeluid te horen. Pomp werkt gewoon.
Kan je aangeven waar die nivo-regelaar ergens zit, en hoe ik die kan testen of die werkt?

Dit weekend nog verder gekeken: tussendarm, drukkamer, vlotters, labyrint allemaal schoon en werkend. Op de printplaat is niets te zien ( voor- en achterkant zien er prima uit).

Het programma spoelen werkt gewoon helemaal. De pomp is dan toch in orde?

De werking is nu bij instelleing 65 graden wassen:
1. Water afvoer
2. Water inname (het druppelen is verholpen, drukkamer en labyrint sloten niet goed op elkaar aan). Het labyrint vult zich tevens met een voorraad water voor later.
3. Water inname stopt netjes op tijd, vlotter werkt
4. na ong 10 min wordt plots de voorraad water uit het labyrith naar binnen gezogen zegmaar, en het zeepbakje springt open.
5. Daarna hoor je steeds die tikjes (de tijdklok?), maar er gebeurd verders niets, het water binnenin blijft koud.
 

HarryO

  • #4
Ik denk dat het water nu verwarmt hoort te worden.
Meet het verwarmings element eens door, moet tussen de 20 en 100 Ohm zijn, afhankelijk van het vermogen.
 

Sonnenveld

  • #5
Tja , ik geef het op.
verwarmingselement is kapot, de kosten zijn te hoog voor vervanging. Dus na 8 jaar weer een nieuwe vaatwasser.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu