Siemens vaatwasser kortsluiting

FritsT

  • #1
Beste klussers.

Nadat ik onze vaatwasser een Siemens SL64561/07 verplaatst en weer teruggeplaatst heb slaat nu en dan de automaat uit in de meterkast.
Dit gebeurd niet altijd, soms maakt hij zijn hele programma af, in het slechtste geval maakt hij zijn programma niet af en blijft de automaat afvallen als je hem weer inschakeld.

Ik heb het idee dat de automaat afvalt als het verwarmingselement aan het opwarmen is. Omdat de vaatwasser soms na een kwartier (spoelen) in sluiting gaat en soms als er nog ca 25 a 30 minuten te gaan zijn (drogen?)

Komt iemand dit bekend voor, het is wel frapant dat dit direct gebeurd is nadat de vaatwasser uitgebouwd en opnieuw ingebouwd is, kan er tijdens het verschuiven iets losgeraakt zijn of een lekkage opgetreden zijn waardoor de kortsluiting ontstaat in een bepaald deel van het programma.

Alvast bedankt voor de gewaardeerde reacties
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Dit kunnen lastige klachten zijn.
Meest logische zou zijn dat er ergens water / condens lekt.
Aangezien je de vaatwasser hebt uitgebouwd kan het zijn dat nu de deur niet goed meer sluit en er condens bij het deurslot of stuurmodule komt.
Als je de deur sluit van de vaatwasser moet je de deur nog heel licht in kunnen drukken zodat je weet dat het deurrubber goed afsluit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu