Siemens Siwamat XL 1460 wast niet

Correltje

  • #1
Ik ben nieuw hier en stel me even voor:
Mijn naam is Cor Jonkergouw en ik heb als hobby elektronica, muziek, computers en verder ben ik wel eens bezig met allerlei klusjes.

Ik zit nu met het volgende probleem.
Mijn Siemens Siwamat XL 1460 heeft sinds dit weekend het volgende probleem: hij start met het programma, pakt water, maar draait vervolgens niet. Daarna staat het programma na een paar minuten op 0, ter indicatie dat het programma afgelopen is. De koolborstels zijn een paar weken terug al vervangen en die heb ik gisteren nog even nagekeken. Daarna de motor onbelast getest in de centrifuge stand, dit was ok. Na in elkaar zetten nog even nagetest of hij wilde centrifugeren, dit was ook goed. Echter met was in de trommel vertikt hij het om te centrifugeren en het lijkt er op dat hij tijdens zijn wasprogramma ook niet wil draaien en zoals ik al schreef, is het programma na een paar minuten al afgelopen.
Iemand enig idee wat dit kan zijn?

Grtz,
Cor
 

Correltje

  • #2
Aanvullende informatie:
Zojuist nog even geprobeerd te centrifugeren (zonder was in de trommel), maar dat doet hij nu ook niet meer. Ook gaat de tijdsaanduiding in het display uit. Na een paar minuten verschijnt er een 0 in het display. Zou er dan toch iets met de besturingsprint zijn?

Ik heb nog even het E nr opgezocht: WXL1460NL/01
FD: 8201 700663
 

Correltje

  • #3
Het moet een slecht contact of printbreuk zijn, af en toe begint de machine aan zijn programma en blijft het display de tijd aangeven. Op een gegeven moment valt het display weg en dan stopt de machine ook.
De stekker verbindingen heb ik al los gehad en ingespoten met IPA.
Ik probeer nu bij de print te komen, maar daar zit een plastic kap overheen geklikt. De lippen, waar hij aan de onderkant mee vastgeklikt zit, zijn erg moeilijk te bereiken. De bovenste krijg ik wel los, maar zo gauw ik ze aan de onderkant los probeer te krijgen, schieten ze boven weer vast. :x
Iemand een idee hoe die kap er af te krijgen is?
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #4
Glijden de koolborstels soepel in de behuizing? anders zit in de behuizing een lipje wat naar buiten gedrukt moet worden succes
 

Correltje

  • #5
De koolborstels zijn helemaal nagekeken, daar heb ik in het begin n.l. al problemen mee gehad.
Ondertussen heb ik de besturingsprint kunnen bereiken, het front bleek in de voorkant geklikt te zitten. Toe ik dit los had kon ik de plastic kap van de print af halen. Daarna de print bekeken op slechte solderingen en verdachte solderingen over gesoldeerd. Bij het terugplaatsen en uittesten ging het echter fout, de machine reageerde nog steeds op dezelfde manier. Op een gegeven moment hoorde ik echter geknetter en zag ik een rookpluimpje. :oops:
De besturingsprint is dus helaas overleden....
Ik ga er geen energie meer in steken en uitkijken naar een nieuwe wasmachine.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu