Siemens SE65560/19 stopt niet met water innemen

Maxbes

  • #1
Na de vakantie heb ik s'nachts de vaatwasser laten draaien en s'morgens piepte hij constant een rare toon en was de vaat niet schoon en geen beeld meer op het display, was vergeten de waterkraan open te zetten, na enig speurwerk bleek het elektrisch waterslot bij de kraan defect te zijn waardoor hij de spanning op de printplaat vernagelde, zodat de display wegviel en rare pieptoon en hij het niet meer deed.
De draden van het waterslot afgesloten en op het display staat nu bij de eerste 4 programma's 99 en bij het kort programma 56.
Heb gelijk het labirinth maar schoongemaakt, zat trouwens niet veel troep in, alleen links bovenin iets en de waterregelaar met drukdoos.
Voor nood een nieuwe wateraansluiting gemaakt (zonder waterstop) en het korte programma gestart, hij werkt het hele programma af alleen moet ik met de hand water erop en eraf zetten omdat hij anders het hele labirinth vult en dan loopt het water over net onder het blauwe hendeltje van de drukdoos.
In de drukdoos zit een klein laagje water, is dit normaal?

Het middelste programma gestart, stond op 90 min, vaat erin en dit werkte hij ook goed af zolang ik maar zelf de watertoevoer regel, dus labirinth vullen en dan stoppen.
Normaal duurt dit programma rond de 80 min? waarom nu 10 min langer?
Hoe en wanneer wordt het water normaal gesproken gestart en gestopt?
Wanneer wordt trouwens het linker ventiel bedient en waarvoor?
De rechter is voor het ledigen van het labirinth zag ik.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Tuurlijk stop hij niet dat heb je toch echt zelf gedaan door de aquastop eraf te halen.
Linker ventiel is voor regeneratie zoutvat.
Blauwe hendeltje ziet het niveau welke dan de aquastop dicht zet.
 

Maxbes

  • #3
Als ik het goed begrijp dan zet de besturing de aquastop alleen open als hij water nodig heeft en via de waterregelaar (blauw hendeltje) schakelt hij dus weer af.

Ik heb als ik de vaatwasser aanzet constant 230 volt op de draden van de aquastop staan tijdens het hele programma , zit op de print dus iets niet goed, ga daar eens kijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu