Siemens REV200 aansluiten

Ruud67

  • #1
Beste specialisten,

Ik heb een Siemens REV200 thermostaat gekocht ter vervanging van een Chronogyr REV20 van Landis & Gyr. Deze is aangesloten op een Intergas Kombi Kompakt HR 22. Ik heb reeds gezocht met de zoekfunctie op de site, maar geen oplossing gevonden. Ik heb de Siemens thermostaat aangesloten op de L en L1 (zoals bij ander topic genoemd), maar geen reactie van de ketel. Inmiddels heb ik alle aansluitingen geprobeerd (ook de L1 -L2 en L - L2 schakelingen), maar krijg hem op geen enkele wijze werkend. De batterijen werken, dus dat is het ook niet. Moet er iets gewijzigd worden bij de ketel zelf? In de gebruiksaanwijzing van de ketel zie ik iets met sensoren S1 (aanvoer), S2 (afvoer) en S3 (warmwater)?
Graag advies!

Alvast bedankt.

groet, Ruud
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
En wat gebeurt er met de ketel als je de 2 draadjes aan elkaar knoopt ?
 

Ruud67

  • #3
Dat heb ik ook geprobeerd, dan doet de ketel het. Heb daarna nog wat zitten proberen en heb het idee dat de thermostaat het nu wel doet. Wacht het nog even af, misschien opgelost, weet alleen niet hoe?? Laat het nog even weten of het nu echt werkt. Bedankt in ieder geval alvast voor de reactie.
Groet, Ruud
 

Ruud67

  • #4
Geen idee wat ik gedaan heb, maar het werkt. Misschien toch een schakeling die geen contact maakte of zo, heb alles opnieuw nagelopen en aangesloten. Vanochtend was het in ieder geval lekker warm (testje).
Bedankt en groet, Ruud
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #5
Je hebt dus 3 aansluitpunten op de rev200? L / L1 / L2
dan staat er in de beschrijving de termen N/O en N/C, of te wel, deze thermostaat
is ook voor bv koeling te gebruiken.....als ik het goed heb behoor je hem
op N/O aan te sluiten :wink:
 

Ruud67

  • #6
Er zitten inderdaad 3 aansluitpunten L, L1 en L2. Wat betreft de beschrijving; dat is nou juist het probleem, de beschrijving is heel beperkt en onduidelijk. Ik ben allang blij dat hij werkt, dus ik stel niet te veel vragen :lol:

groet, Ruud
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu