Siemens Oven HB79E54 hoek grillelement afgebroken

Hooaj

  • #1
Van onze oven Siemens HB79E54 (3,5 jaar oud) is van het grill-element een hoek afgebroken. We vonden het als een geblakerd "elleboogje" op de bodem bij het schoonmaken van de oven.

Kan je dit zelf repareren? Komt dit probleem vaker voor bij (Siemens) ovens?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Uit het genoemde typenummer blijkt, dat het hier een gecombineerde oven / magnetron oven betreft. Hieraan kun je niets zelf repareren.

Zelf reparaties verrichten aan ovens, waar een magnetrongedeelte in zit, is bijzonder gevaarlijk, in verband met de hoge spanningen die zelfs lang na uitschakelen nog aanwezig zijn aan de binnenkant, en het gevaar van stralingslekken na hermontage.

Daarom worden op Klusidee geen adviezen gegeven voor reparaties aan dergelijke ovens. Het beste er een vakman bij te halen.

Je zou kunnen overwegen bij Siemens te informeren naar een eventuele "coulance" regeling. Dat betekent meestal een bepaalde maximum reparatieprijs inclusief voorrij, onderdelen en montagekosten, en is afhankelijk van de leeftijd van het apparaat.
 

Hooaj

  • #3
Bedankt. Blijf ik toch met het rare gevoel zitten dat zo'n grillelement blijkbaar spontaan kapot kan gaan. Zomaar een hoek eruit gevallen!. Is dat een defect dat vaker voorkomt bij Siemens ovens?
 

Pepjo

  • #4
Dit forum is bedoeld om te helpen bij het oplossen van practische problemen. We houden geen statistische database bij van welk defect bij welk apparaat van welk merk optreedt.

Voor dat soort vragen kunt u beter naar consumentensites zoals de consumentenbond, Kassa en dergelijke.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu