Siemens inbouwvaatwasser droogt niet

Speedy18

  • #1
Hoi,

Ik heb een siemens inbouwvaatwasser van ongeveer 3 jaar oud. Hij wast goed af, en doorloopt het programma ook goed, maar als hij klaar is is de vaat niet helemaal droog. Met name kunststof potjes en dekseltjes blijven nat. Ook porselein waar een kleine holle ruimte in zit blijft water in staan. De borden en glazen zijn wel helemaal droog.

Hiervoor had ik ook een siemens, nieuw gekocht, en die had vanaf het begin hetzelfde probleem.

Wat kan het probleem zijn dat alles zo nat blijft?

Roel
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Even vermelden:

- E-nummer en FD nummer (zie bovenkant deur).
- Wat voor soort zeepmiddel je gebruikt, 3-in-1 blokjes of losse middelen, waaronder glansmiddel.

Ik heb van berichten van de specialisten op het forum begrepen dat met name het glansmiddel een belangrijke rol speelt in het droogproces.
 

Co de Witgoedman

  • #3
Klopt Kees, het gebruik van een naglans middel wordt door ons altijd aanbevolen.
Verder bestaan en 2 soorten kunststoffen die huishoudelijk gebruikt worden, de ene soort zal wel drogen , de andere soort niet. Met name zachte kunststoffen willen vaak niet drogen en zullen dus met de hand nagedroogd moeten worden.
E.e.a. heeft te maken met het niet opnemen van warmte van het product en het niet laten breken van de oppervlaktespanning van het water.

In de porceleinen kopjes zou indien deze vaatwasser geschikt zouden zijn enkele afwatergleufje in moeten zijn aangebracht zodat het water er uitloopt. Het overgebleven water zal er dan moeten uitverdampen, maar dat lukt meestal niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu