Siemens inbouw vaatwasser verwijderen

Prelude0208

  • #1
Goedenavond,

Mijn vaatwasser is defect, en ik krijg een dezer dagen een tweedehands die hopelijk beter werkt. Nu moet alleen mijn oude ingebouwde vaatwasser eruit.
Het is een Siemens Lady vaatwasser. Ik heb de stekker inmiddels uit het contact gehaald, en ook alle schroeven zijn verwijderd, waardoor de vaatwasser van zijn plek is gehaald.
Hij is nu alleen nog verbonden door de slang. Alleen wat moet ik exact loskoppelen en waar...
De slang loopt ver in het binnenwerk van de vaatwasser. Het lijkt me niet dat ik daar moet gaan wroeten.
De slang loopt verder naar mijn keukenkastje alwaar het door middel van een kraantje is aangesloten op mijn wastafelsifon en dus de afvoer..

Ik heb een afbeelding hiervan bijgesloten.

Wie kan mij vertellen waar ik de slang moet loskoppelen. En als de nieuwe vaatwasser komt. Zit de slang dan ook "automatisch" aan de vaatwasser zodat deze eenvoudig op dezelfde plaats weer kan worden aangesloten?

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Alle slangen zitten ook aan de andere vaatwasser, u hoeft deze alleen maar los te halen en de andere op dezelfde manier weer aan te sluiten.
 

Prelude0208

  • #3
Dit betekent dus loskoppelen precies op het punt waar de slang naar het kraanblok gaat? en dus vlak voor het gedeelte waar de slang wordt vertakt in de dunnere slang?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Net boven het witte/grijze blok zit een geribbelde ring/wartel, die moet u linksom losdraaien, kraan even dicht doen natuurlijk.
De afvoer wijst zichzelf, het uiteinde losmaken dus niet aan de machine maar op de plaats waar hij is aangesloten op de afvoer.
 

Prelude0208

  • #5
Hartelijk bedankt voor de tip.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu