Siemens Combi Deur verwijderen

Frenko1222

  • #1
Ik heb een Siemens Combi Magnetron met E-nr: HF75860NL/02.

Het raam aan de binnenkant van de oven is aan diggels, zat blijkbaar vuil tussen pakking en raam en dat is gaan fikken met als gevolg raam stuk. Met Siemens gesproken en ik kan nieuw raam bestellen voor relatief weinig geld, eventueel moet ik het folie ook vervangen.

Net even gekeken of ik er makkelijk bij kan, maar ik krijg de deur er niet uit. Als die erin blijft zitten is het nogal lastig werken, is die deur er eenvoudig uit te krijgen? Voorkant heb ik wel los maar daar zitten van die scharnieren die ik liever niet los maak omdat ik bang ben dat ik ze niet meer goed krijg.

Heeft iemand ook nog tips over hoe ik kan zien of de folie nog goed is behalve gesmolten zaken?

Klus om zelf te doen of neem ik risico door dit zelf te doen in verband met stralingen die bij niet goed monteren de keuken in komen?

Tekening van het type oven is makkelijk te vinden door te kijken op https://www.siemens-home.bsh-group.com/nl/shop/onderdelen-zoeken en op e-nummer te zoeken, bij onderdelen pagina 2 kan je goed zien hoe alles eruit ziet, montage van deur dan niet duidelijk.
 

Service-monteur

  • #2
De deur laten zitten is veel makkelijker dan heb je een stevige basis !! Het glas is dan vervolgens makkelijk te vervangen (gewoon de schroeven losdraaien goed kijken het past maar op 1 manier)

De folie is het ruitjes achtige structuur op het glas zit dit er niet dan plak je er een nieuwe op
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu