Setupbox en stekkerbox

Annemieke72

  • #1
Hallo,

Heb van mijn provider een setupbox (amino140) die met zijn netvoeding in een stekkerbox zit. Nu heb ik regelmatig het probleem dat ik zeker weet de setupbox uit te hebben gezet, maar als ik 's-morgens opsta, het standby lichtje niet meer brand en dat de box dus aanstaat. Met het gevolg dat de box geen geluid meer doorgeeft aan de tv.

Mijn vraag: kan dit euvel liggen aan het feit dat de netsnoer niet rechtstreeks in het stopcontact zit, maar in een stekkerdoos, of moet ik het heel ergens anders zoeken. (box is al vervangen geweest)
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Als de stekkerdoos niet in order ligt, dan zou er door een slecht contact de spanningsvoorziening onderbroken kunnen worden, waardoor de settopbox in de war raakt. Maar als dat altijd over nacht gebeurt en je overdag geen problemen hebt, dan zou ik het probleem elders zoeken.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Test: zet de settopbox op standby, de tv aan en ga op de bank zitten wachten. :mrgreen:

Maar kijk eens bij de instellingen. Waarschijnlijk is er een instelling waarbij de settopbox automatisch op een bepaald tijdstip uit de standby-stand komt.
 

Annemieke72

  • #4
@tom: ok duidelijk, bedankt. Enig idee nog waar ik het wel in kan zoeken?
@walker: in de instellingen staan wel de uren waarin de box IN de standby gaat, niet wanneer de box volstrekt willekeurig aan kan springen;-)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Veel toestellen staan automatisch ivm automatische updates.
Automatische updates uitzetten is dan de remedie.
Het ding start gewoon 's nachts om updates te checken.
 

Annemieke72

  • #6
@headhunter:klinkt aanemelijk, maar zoals ik begrepen heb update het apparaat als ik het aanzet. Ik kan ook geen instelling vinden waar ik de automatische updates uit kan zetten...helaas...
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #7
Als ik het goed begrijp is het probleem niet alleen dat de settopbox vanzelf uit de slaapstand komt, maar daarnaast ook nog raar doet (het geluid onderbreekt).

Als je alles volgens handleiding en/of gezond verstand geconfigureerd hebt, dan zou je toch terug moeten naar je provider. Vele providers hebben ook eigen forums. Misschien dat je daar beter geholpen kunt worden.
 

Annemieke72

  • #8
Hoi Tom,

Mijn provider heeft al een nieuw kastje gestuurd, dus daar ligt het niet aan. Het probleem van het geluid is het gevolg van dat de setupbox spontaan van de standby afgaat. Zichzelf update en daar waarschijnlijk het geluid niet in meeneemt??? Bedankt voor het meedenken, we zoeken verder.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
Bij normaal bedrijf en als de amiNet a140 uitgeschakeld is brandt de rode led aan de voorzijde niet.
Dit is een citaat uit de gebruiks- aanwijzing van deze box.
Dus ik denk dat er geen probleem is, en dat de ontvanger normaal werkt, tenminste wat het lichtje betreft.
 

Annemieke72

  • #10
@Peter: nee, dat klopt Peter. In de standbystand is het lichtje aan de voorkant rood. In bedrijf brand het niet. Het probleem is, als ik de box 's-avonds in bedrijf heb gehad en in de standby stand zet (WEL een rood lichtje) daarna....ik 's-morgens opsta en de box "spontaan" IN bedrijf is gesprongen...(geen lichtje) :-|

Het probleem is niet het lichtje, het probleem is, dat de box naar alle waarschijnlijkheid even zonder spanning komt te zitten, daarna de spanning er weer op "springt". Wat de amino dan doet is de software updaten en in bedrijf springen....
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #11
Wat zit er nog meer op die stekkerdoos ?
Je kan natuurlijk de proef op de som nemen en het ding een paar weken rechtstreeks op de wcd zetten
 

Annemieke72

  • #12
@boertje: de tv, tuner en cd speler. Zal dat inderdaad eens gaan testen. Bedankt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu