Serviceluikje onder nieuw te plaatsen bad

Nienja

  • #1
Hoi,

Ik ga een nieuw bad plaatsen en wil vragen of er iemand tips heeft over wat handig is qua serviceluikje onder het bad. Hoe kan je er een maken die mooi is - dus niet dat er een lelijke plank in mijn mooie nieuwe tegelwerk zit? (Ik heb facettegels, mocht dat iets uitmaken). Alle info is welkom!

Groetjes,
Nienja
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Misschien wel even handig om te melden hoe groot je tegels zijn en hoe groot het luikje moet worden. En wat de ondergrond is waar de tegels opkomen (gipsplaat, hout gipsblokken)
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Er zijn hier bij de vakhandel speciale verschillende middelen voor verkrijgbaar.

Maar het is ook belangrijk om te weten met welk materiaal je het ligbad gaat dichtmaken,en of het een gewoon bad is of een wirhlpool.

Daar zijn namelijk verschillende mogelijkheden mee toe te passen.
 

Nienja

  • #4
Oh ja, het is een normaal bad (kunststof) en de opbouw wordt van Ytong-blokken gemaakt, waar dus overheen getegeld wordt. Wat voor soort materialen heb je er dan zoal voor? :roll:

PS de tegels zijn 20x25 en het luikje zal 1 of 2 tegels groot moeten zijn om er iets aan te hebben, denk ik?
 

EdP

  • #5
Je kunt een aantal tegels op een plank lijmen die iets groter is dan de tegels zelf. In de wand maak je een gat ter grootte van de tegels. Dit plankje kun je schuin door het gat naar binnen duwen en met magneetsluitingen vastklikken. Moet het luik een keertje open, dan hoef je alleen maar ertegenaan te duwen.

Edit: indien je met blokken aan de gang gaat zul je wel een beetje moeten improviseren wat betreft die opening. Een ombouw van hout kan ook nog.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Aanvulling op EdP: In plaats van te voegen werk je de voeg af met kit in dezelfde kleur als de voeg.
 

Nienja

  • #7
Helemaal top, dankjulliewel!
 

Pepjo

  • #8
Mening van de installateur in mijn vorige huis :

"Niet maken, meneertje, zo'n luik. De ombouw is van blokken, dus mocht u er ooit bij willen (lijkt me niet waarschijnlijk, met zo'n vakkundig geinstallerd bad ) dan doet u het volgende : u boort op de vier punten van de opening die u wil maken een gat. U pakt de zaag en zaagt via de voegen dit stuk eruit. Dan heeft u dus een stuk Ytong met vier tegels erop. U verhelpt het malheur. Daarna lijmt u gewoon het stuk weer terug.
Even voegen, klaar ! Niemand die het ziet, en geen lelijk luik. "

De man was vrij overtuigend, dus zo hebben we het gedaan.

Maar we hebben ook nooit problemen gehad. :mrgreen:
 

Nienja

  • #9
Mhm, dat klinkt ook niet onlogisch en scheelt iig werk bij het installeren...! Dankje!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #10
Ben ik wel met Pepjo eens, ik heb zelf ook geen sevice luikje. Als het nodig is schroef ik de afvoer los, snij de kitrand los en til het bad eruit.
(Bad in hoekopstelling met rondom een rand)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu