Septictank leeg gemaakt

Inkie118

  • #1
Hi, we wonen sinds een half jaar in een huis waar de badkamer waterafvoer, douche-bad-wc-wastafel, buiten op een septictank is aangesloten die op zijn beurt waar naar een pvc rioolbuis loopt, die via een pomp buiten ons perceel op het riool is aangeloten. nu heb ik vandaag die septictank zo goed als leeg gemaakt en vraag me af waneer de volgende keer is (ligt onder het terras). de deksel ( 3 grindtegels) ligt erin gecement en ik wil hem nu ook zo weer dicht maken.
kan ik de leidingen die de tank binnenkomen, 2 kleine en 1 grote, rechtstreeks op de uitgaande pvc buis koppelen om zo die hele tank niet te hoeven gebruiken?
als dat niet kan heeft dan iemand een suggestie hoe ik het beste de deksel kan monteren zodat het een volgende keer iets makkelijker gaat
mvg
 

Fiesiekus

  • #2
Denk dat die tank wel een functie heeft en dat je die rioolpijpen niet rechtstreeks door mag koppelen. Septic-tank werking berust op bacteriële reiniging, schoonmaakmiddelen en chloor werken averechts.
 

Kowrds

  • #3
Afhankelijk van de hoeveelheid moeite en geld die je er in wilt steken moet het wel mogelijk zijn om de afvoer zonder tank te maken.
of is er een speciale reden waarom de tank hier is geplaatst?
 

Inkie118

  • #4
Het betreft een woning uit 2 delen; 1920 met beerput en 1980 met septictank. de pvc rioolbuis loopt vanaf de septictank rondom het huis naar de straat en dan via een pomp de straat omhoog (we wonen redelijk afgelegen). die pvc en pomp zijn pas 3 jaar geleden aangelegd. waarom men de badkamer niet op de buis naar het riool hebben aangeloten (maar dus op de tank) snap ik niet.
er zit ook nog een overloop van de septictank naar de beerput , maar die heb ik niet open gemaakt
 

Stania

  • #5
Ja , wat een vreemd verhaal , want eenseptic-tank mag alleen de wc op uit komen , en verder niks . Zeep , en andere chemische-stoffen , maken de bacteriële werking te-niet , dus blijf je aan het legen .
De WC kan niet op de beerput uitkomen ????? Is het verschil van septic-tank , en verdeel-put wel duidelijk ??? Anders de hele riolering anders opnieuw aanleggen , en het goed waterpas leggen tot aan de pomp . Succes , en ga naar de bank om wat geld .
 

Alex S-B

  • #6
Lijkt me een eenvoudig verhaal.
Sceptictank is geheel overbodig geworden nu je een direkte
aansluiting op het riool hebt.
Buizen aan elkaar koppelen en je bent klaar.
Hoeft die put ook niet elke keer meer open.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Inderdaad, als u op het riool aangesloten bent hebt u de tank niet meer nodig, zoals eerder gezegd de riolering buiten de tank om leggen, dan bent u van alle problemen met de tank af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu